Tania Kross en honderdjarig Toonkunst bij de kerstboom

mainImage
Tania Kross en honderdjarig Toonkunst bij de kerstboom

Uiteraard treedt ook dit jaar bij de 63ste editie van Gouda bij Kaarslicht een aansprekende artiest op bij de Noorse kerstboom uit Kongsberg. Dit jaar presenteert de organisatie wel twee fenomenen. Het is zelfs een volledig Goudse bezetting bij dit sfeervolle evenement dat het begin van de kerstperiode in Gouda markeert: Tania Kross en honderdjarig Toonkunst.

Vijf jaar geleden zong Tania Kross ook al eens bij de boom en inmiddels kent heel Nederland onze zingende Goudse ster door onder meer de Beste Zangers van Nederland en onlangs een spetterend optreden op Lowlands. Speciaal voor Gouda onderbreekt ze haar volgeboekte theatertournee Kross 2000: Tania Kross. Samen met haar band zingt ze tijdens het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht een aantal nummers bij de boom die ook in haar tour te horen zijn. Bovendien is er een speciaal programmaonderdeel ingebouwd, want Tania brengt samen met het honderdjarige koor Toonkunst (onder leiding van dirigent Leo Rijkaart) een paar bijzondere stukken ten gehore. Welke dat zijn, blijft nog even een verrassing.

Uiteraard ontbreken tijdens dit Goudse evenement de traditionele ingrediënten niet. Een gedicht van de stadsdichter, een overpeinzing van de kinderburgemeester en de samenzang onder leiding van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Het kerstevangelie wordt al even traditiegetrouw door burgemeester Milo Schoenmaker gelezen en Gouda verwacht ook weer onze Noorse gasten, traditioneel de schenkers van de prachtige kerstboom.

Zie ook www.goudabijkaarslicht.nl


Foto: Digitaal Dagblad