Superschurken en Tijdkreukels in Cultuurhuis Garenspinnerij

mainImage
Superschurken en Tijdkreukels in Cultuurhuis Garenspinnerij

In 2022 bestaat Gouda 750 jaar. Ter voorbereiding op dit feestje is een spannend belevingsfestival in het leven geroepen voor leerlingen van het Goudse Basisonderwijs.

Vrijdag 9 november komen 1100 leerlingen naar Cultuurhuis Garenspinnerij om historische Goudse Helden te helpen de Superschurken te verslaan!

Superschurken en Tijdkreukels is een eenmalig festival waarbij leerlingen actief de Goudse geschiedenis beleven en samen aan de slag gaat met kunst- en cultuureducatie. Groep 1 tot en met 4 krijgt bezoek op school en voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 staan de deuren van Cultuurhuis Garenspinnerij (Turfsingel 34) vrijdag wagenwijd open.

Het verhaal
Het festival werkt met een verhalend thema rondom 750 jaar Gouda. Alle verhalen uit Gouda zijn gebundeld in ‘Het schrift der belevenissen’. Maar door een fout van de bewaker van ‘Het schrift der belevenissen’ lopen alle tijden door elkaar…

Superschurken uit de Goudse geschiedenis spannen samen om onrust te stoken en hebben een deel van de verhalen ontvreemd. De geschiedenis is opeens incompleet en het lijkt erop dat het feest rondom Gouda 750 jaar niet door kan gaan! Aan Goudse kinderen de taak om, met hulp van de Goudse Helden uit de geschiedenis, (nieuwe) verhalen te schrijven en de superschurken te verslaan.

In aanloop naar het festival is dit verhaal geïntroduceerd bij de deelnemende scholen. Op 9 november helpen alle leerlingen actief mee aan het bestrijden van de superschurken en het schrijven van nieuwe verhalen. De kinderen volgen twee workshops, die bijdragen aan de oplossing van het verhaal. Ook vinden er overal kleine theaterstukjes plaats; historische personen uit Gouda lopen tijdens het festival door het gebouw. Zo beleven van dichtbij de kinderen de geschiedenis van Gouda! Tijdens de grote finale, na de twee workshops, vallen alle puzzelstukjes op hun plek en worden de superschurken (hopelijk) verslagen!

Avondprogramma voor volwassenen
Er is ook een avondprogramma, speciaal voor volwassenen: Garenspinnerij Back to the Future! Meer informatie: www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad