Supermarkt naast gereformeerde gemeente toch op zondag open

mainImage
Supermarkt naast gereformeerde gemeente toch op zondag open

De Hoogvliet Gouda aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 2d, de enige supermarkt in de stad die op zondag nog gesloten was, is vanaf deze week zeven dagen per week geopend. Zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

De supermarkt staat naast de gereformeerde gemeente van Gouda. En kerkgangers maken gebruik van het parkeerterrein van de supermarkt.

In goed overleg met de kerk was de winkel altijd op zondag gesloten. Uit waardering en als gebaar vanuit de kerk deelde de koster in december altijd oliebollen uit aan het winkelend publiek. En de gereformeerde gemeente riep mensen via de kerkbode op om bij deze supermarkt boodschappen te doen.

Diaken L. W. Both van de gereformeerde gemeente voerde regelmatig gesprekken met de bedrijfsleiding van de supermarkt. In februari kreeg Both in een gesprek met de algemeen directeur van Hoogvliet te horen dat de winkel toch dacht aan een zondagsopening. „Puur vanwege omzetverlies. De omzet viel behoorlijk terug, zeker in vergelijking met andere Hoogvlietfilialen die wel op zondag open zijn”, zo vertelt Both in het RD.

De kerk deed een oproep in Kerknieuws en stuurde brieven naar andere kerken in de regio, om zo veel mogelijk mensen op te roepen bij de supermarkt te gaan winkelen. Maar het hielp niet: de Hoogvliet besloot alsnog op zondag open te gaan. Vanaf deze week is het Goudse filiaal op de rustdag tussen 12 uur en 4 uur ’s middags open. Tijdens uren dat er geen kerkdiensten zijn, om te voorkomen dat er parkeerproblemen ontstaan.

De gereformeerde gemeente weet nog niet wat er gaat gebeuren als de Hoogvliet in de toekomst alsnog besluit de hele dag open te gaan. In december evalueert Hoogvliet of het besluit daadwerkelijk voor een omzetverhoging heeft gezorgd. ,,Dan kijken we verder", aldus Both.


Foto: Digitaal Dagblad