Super Cool Kidsfeest als afscheid van Super Cool Kindercollege

mainImage
Super Cool Kidsfeest als afscheid van Super Cool Kindercollege

De nieuwe kinderburgemeester wordt op woensdag 6 juni gekozen. Dat is al weer voor de vijfde keer. In die vijf jaar is de kinderburgemeester een begrip en nieuwe traditie geworden in de stad en gemeente Gouda. De kinderburgemeester krijgt hulp van vijf kinderwethouders. Die vormen samen echt een Super Cool Kindercollege dat heel veel plannen maakt voor kinderen in Gouda.

Super Cool Kidsfeest
Een aantal van die plannen is gebundeld en wordt tegelijk uitgevoerd bij het afscheidsfeestje van het huidige kindercollege: het Super Cool Kidsfeest op woensdagmiddag 23 mei van 13u00 tot 16u00 op de Markt in Gouda.Voor deze gelegenheid wordt de Markt verdeeld in pleinen, allemaal met een eigen thema. Deze thema’s zijn gekozen door het kindercollege, omdat zij vinden dat dit thema belangrijk is voor kinderen en aandacht verdient. Zo komt er bijvoorbeeld een Cultuurplein, een Techniekplein, een Natuurplein, een STOP met Pesten-plein, een Sportplein, een heuse Kinder-Vrijmarkt en nog veel meer. Een feest is niet compleet zonder vet coole muziek  en taart! Maar je kunt er ook testjes doen met robots, lekker sporten, lekker zingen en nog veel en veel meer.

De algehele coördinatie is in handen van Brede School Gouda. Met medewerking van Bibliotheek/Chocoladefabriek, Centrum voor Jeugd en Gezin, Cultuurhuis De Garenspinnerij, DOE platform, De Goudse Schouwburg, Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Natuur & Milieupunt, Oude Stadhuys Gouda, Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), SPORT.GOUDA, TechniekpuntGouda en natuurlijk de kinderburgemeester en kinderwethouders!

Kost niks, behalve wat je koopt voor het Goede Doel
Het feest is gratis toegankelijk. ,,Maar koop je iets op de vrijmarkt of eet je iets lekkers, dan help je ons Goede doel te ondersteunen: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden; die willen we niet missen in de stad!", aldus kinderburgemeester Romaissa Magouh.

Alle informatie is ook terug te vinden op www.bsgouda.nl/kinderburgemeester/super-cool-kidsfeest/en de facebookpagina van de kinderburgemeester van Gouda.

Op de foto van links naar rechts: Wethouders Quine Crans, Noorjte Otten, Romaissa Magouh (kinderburgemeester),  Christie Meijer, Chris Elich en Nando Stieltjes.


Foto: Digitaal Dagblad