Streekbussen rijden dinsdag niet

mainImage
Streekbussen rijden dinsdag niet

Wil of moet je dinsdag reizen met de streekbus? Dan sta je voor een uitdaging.

Om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten, leggen de chauffeurs het werk neer. Een deel van Zuid-Holland moet het stellen zonder streekvervoer. Het gaat om bussen van vervoerder Arriva die rijden in de omgeving van Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Lisse en Schoonhoven.

De staking begint dinsdagochtend vanaf de eerste rit en duurt tot woensdagochtend de eerste rit. Het streekvervoer rijdt ook niet in delen van Flevoland en Overijssel. ,,Inzet van de acties blijft een nieuwe cao, met concrete afspraken over lonen en werkdruk", zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 12.000 werknemers in het openbaar vervoer zitten al een tijdlang in een impasse. Na landelijke stakingen op 4 januari, 30 april en 1 mei zijn de acties in estafette-vorm doorgezet.

In de praktijk
Wat rijdt wel en wat rijdt niet? De vakbonden gaan er van uit dat alle buschauffeurs meedoen aan de staking, maar in de praktijk loopt het nog weleens anders. In een enkel geval kan het gebeuren dat een bus wel rijdt. Toch is het verstandig daar niet vanuit te gaan en te zoeken naar alternatief vervoer.


| Foto: Digitaal Dagblad