Stralend zonnige dagen met zomerse temperaturen 

mainImage
Stralend zonnige dagen met zomerse temperaturen 
Vandaag is het opnieuw zonnig. Omdat er tijdelijk iets minder warme lucht het Groene Hartgebied instroomt, komt de temperatuur rond 27 graden uit. Er waait een matige noordoosten- tot oostenwind, rond windkracht 3 Beaufort.

Dinsdag is het zonovergoten. De middagtemperatuur ligt op dinsdag rond 26 graden in de Goudse regio bij een overwegend matige oostenwind (3 Beaufort). Onweersbuien zijn later in de week boven Noord-Frankrijk en Zuid-Duitsland te vinden, maar deze gaan ons land waarschijnlijk niet bereiken. De extreme droogte zal dus voorlopig nog voortduren.

Woensdag en waarschijnlijk ook op donderdag zullen de temperaturen in de middag oplopen naar zomerse waarden.

Woensdag komen er vanuit een zuidelijke richting velden met sluierbewolking het luchtruim boven het Groene Hart binnendrijven.

Donderdag zal de zon opnieuw regeren, maar wolkenloos zal het niet zijn. Door de aanvoer van vochtigere warme lucht gaan zich door convectie in de loop van de dag stapelwolken vormen. Volgens de laatste computerberekeningen stevenen we af op een langdurige warmtegolf. Tot halverwege juli wordt er vrijwel geen neerslag verwacht en blijven de temperaturen (ver) boven het langjarig gemiddelde (1980-2010).

In de nacht naar vrijdag is er kans op een regenbui, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden Celsius.

Vrijdag is het iets koeler, maar is de zomerse grens van 25 graden Celsius nog steeds haalbaar. Het ziet er naar uit dat het de koelste dag van de week wordt.

Van zaterdag 7 juli  tot en met zaterdag 14 juli blijft het volgens de laatste prognose warm tot zeer warm! Daarbij kan de droogte wel eens echt zorgwekkend gaan worden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad