Sterk ruikend eten verbieden in Goudse bus en trein?

mainImage
Sterk ruikend eten verbieden in Goudse bus en trein?

Het is een oude, inmiddels vergeten leefregel, maar in principe bevredigt men zijn behoeften niet in het openbaar: dus geen seks, niet roken en eigenlijk ook niet eten in bijvoorbeeld de Goudse bus en trein.

Seks in ons OV is inmiddels vrij ongebruikelijk, roken is zelfs verboden, maar eten komt nog wel eens voor. Wat vind je? Moet kunnen?

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wil er van af. Althans, Wenen wil het eten van sterk ruikend voedsel als leverkaas, kebab, pizza en noedels in de metro gaan verbieden. De maatregel wordt in september al op een metrolijn ingevoerd. ,,Het eten in de metro is al jarenlang onderwerp van discussie. Aangezien na verschillende oproepen om niet te eten in de metro geen vooruitgang is geboekt, gaan we nu de stap zetten naar een verbod", zegt Ulli Sima (SPÖ), het gemeenteraadslid dat verantwoordelijk is voor vervoer. ,,De gemiddelde reistijd op de metro is ongeveer tien minuten. Het is dan ook redelijk om het een paar minuten zonder sterk ruikend eten te doen.” De maatregel is ook bedoeld om de reinigingsdiensten te ontlasten.

Wat vind je? We zijn erg benieuwd naar de mening van de lezers van Gouds Dagblad.


Foto: Digitaal Dagblad