Station Gouda krijgt gratis drinkwater-tappunt

mainImage
Station Gouda krijgt gratis drinkwater-tappunt

Treinreizigers kunnen vanaf volgend jaar op tweehonderd NS-stations, waaronder die van Station Gouda, gratis drinkwater krijgen. Daarvoor gaat de NS tappunten aanleggen. Voor eind 2019 komt 90 procent van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt.

NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende tien jaar te laten onderhouden. President-directeur Roger van Boxtel zegt wel te rekenen op steun van gemeenten en drinkwaterbedrijven bij de aanleg. ,,We hopen dat gemeenten en drinkwaterbedrijven ons helpen om dit in heel Nederland mogelijk te maken'', zegt regiodirecteur Irma Winkenius.

Op het station van Alkmaar hebben de Nederlandse Spoorwegen donderdagmorgen een eerste watertappunt in gebruik genomen. Leden van de directies van NS en drinkwaterbedrijf PWN tapten water voor reizigers.Uiteindelijk wil NS op alle ruim vierhonderd stations in Nederland gratis drinkwatertappunten aanleggen.

Met dit initiatief wil NS bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS: ,,Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.''

Met de service waarbij reizigers gratis hun eigen flesjes kunnen vullen, wil NS bovendien iets doen tegen zwerfafval. Sinds deze maand is het bij meer dan tweehonderd winkels op het station ook mogelijk om korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen.


| Foto: Digitaal Dagblad