Start verbouwing ziekenhuis tot zorgwoningen

mainImage
Start verbouwing ziekenhuis tot zorgwoningen

Over zes weken begint de restauratie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Het voormalige rooms-katholieke ziekenhuis en weeshuis wordt een woonzorglocatie. De herbestemming van het historische pand aan de Graaf Florisweg moet eind november 2019 afgerond zijn.

Een maand later ontvangt het Sint Jozefpaviljoen waarschijnlijk al de eerste bewoners, verwacht woonzorgorganisatie Domus Magnus.

Het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis transformeert tot de nieuwste woonzorglocatie van de woonzorgorganisatie Domus Magnus. De locatie is een erkend gemeentelijk monument en wordt voorzien van alle hedendaagse functionaliteiten. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus in een bouwteam uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg.

In het monumentale gebouw komen 32 levensloopbestendige appartementen, verspreid over drie verdiepingen.

Daarnaast zijn er ook gezamelijke ruimtes, zoals een restaurant, woonkamer en activiteitenruimte. De op het zuiden gelegen tuin kent een oppervlakte van ongeveer 2350 vierkante meter. Met een royale opzet is de tuin, net als de binnenkant van het pand, volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Het terras ligt op dezelfde hoogte als het pand. Ook wordt er een eetbare tuin aangelegd. Deze tuin staat garant voor vruchten, kruiden en groenten die de kok en de bewoners zelf kweken.

Op maandag 3 september 2018 wordt door Domus Magnus het officiële startschot gegeven voor de restauratie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Afgelopen week tekenden Domus Magnus en aannemingsbedrijf Nico de Bont het contract voor de herbestemming van het historische pand aan de Graaf Florisweg. In totaal heeft Domus Magnus vijftien bestaande locaties door heel het land en, inclusief het Sint Jozefpaviljoen.


| Foto: Digitaal Dagblad