Sponsorloop AV Gouda levert 16.500 euro op

mainImage
Sponsorloop AV Gouda levert 16.500 euro op

De sponsorloop 'Help AV Gouda uit de brand' op het complex van de AV Gouda in het Groenhovenpark heeft vrijdagavond het mooie bedrag van 16.500 euro opgebracht.Ondanks de barre winterse weersomstandigheden waren er veel deelnemers en supporters op de been. Opvallend ook hoeveel Goudse politici hun rondjes meeliepen. 'De sponsorloop voor Atletiekvereniging Gouda was een groot succes', zo liet burgemeester Milo Schoenmaker op Twitter weten.

De Atletiek Vereniging Gouda werd op 30 december 2017 getroffen door één van de naarste gebeurtenissen die een sportvereniging kan overkomen: brandstichting met grote schade tot gevolg. De materiaalopslag is daarbij volledig uitgebrand. Alle trainingsmaterialen zijn hierbij verloren gegaan. Ook het grootste deel van de wedstrijdmaterialen is vernietigd tijdens deze brand. De totale schade loopt op tot bijna 100.000 euro. ,,Natuurlijk zijn we als vereniging verzekerd. Maar de verzekering dekt lang niet alle schade; bijvoorbeeld van oude materialen. Een discus van 20 jaar oud is uitstekend trainingsmateriaal, maar is voor de verzekering niets meer waard. Een grote verzameling pionnen is onmisbaar bij de training, maar deze zijn al snel afgeschreven. Ook de materiaal-opslag zélf moet natuurlijk worden herbouwd”, aldus het bestuur van de AV Gouda.

Dit jaar organiseert AV Gouda een flink aantal wedstrijden. Dat begint al in april met de openingswedstrijden, maar natuurlijk ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor Masters, begin juni 2018. ,,Zonder snelle steun wordt dit vrijwel onmogelijk voor ons. Daarom houden we een sponsorloop om geld bijeen te brengen, zodat we een start kunnen maken met het vervangen de trainingsmaterialen.” Er werden de hele avond ook loten verkocht, waarmee leuke prijzen waren te winnen. De trekking is na afloop van de sponsorloop.

Foto: Digitaal Dagblad