Sledehondendag bij Brokken & zo XXL

mainImage
Sledehondendag bij Brokken & zo XXL

Brokken & zo XXL houdt op zondag 18 november een sledehondendag. Ja, je leest het goed: een sleehondendag...

Sledehonden in Nederland? Maar we hebben toch helemaal niet zoveel sneeuw in Nederland? En zeker geen dikke pakken om er met een slee en honden kilometers doorheen te glijden...

,,Dat klopt! In Nederland trainen wij met speciale karretjes of steps", zo verklaart Michelle de Wilde werkzaam bij Brokken & zo XXL.

Negen honden
Samen met haar vriend Ferry Dalmeijer beoefent Michelle de sledehondensport (zie frontfoto). ,,Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby wat met een hond begon en inmiddels hebben wij samen negen honden. Twee samojeden, een groenlander en zes Husky’s. Wij trainen de honden vanaf oktober in de bossen met speciale karretjes of een quad totdat we naar de sneeuw gaan".

,,In Nederland, België en Duitsland lopen wij dryland-wedstrijden in de vier honden klasse maar ook voor de step", zo gaat Michelle verder. ,,Dit is ter voorbereiding voor de sneeuw. In januari vertrekken wij naar Oostenrijk voor wedstrijden met de slee en ski’s. En in november nemen wij deel aan het Nederlandse kampioenschap Dryland in Gilze".

Omdat Michelle en haar vriend al een paar jaar in de sport bezig zijn, leek het ze een leuk idee om een sledehondendag te houden bij Brokken & Zo XXL. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in het teken van de sledehondensport.

Canicross training
Zo kunnen eigenaren met eigen hond het steppen met de hond uitproberen. Kunnen ze deelnemen aan een canicross training (hardlopen met de hond). Er zal een lezing zijn van dierenfysiotherapeut Fysio 4 paws over het sporten met je hond. Sledehondenvereniging Dassc is hier aanwezig met een informatiestand voor beginners in de sport. ,,En ons sledehondenteam Siberian Husky racing team Dust Devils is van de partij met de honden en materialen die wij gebruiken in de sport. Zodat ook mensen zonder sledehond deze dag hiermee op de foto kunnen en vragen kunnen stellen aan ons. Daarnaast houden wij een wandeling voor de sledehonden vanuit het pand en is er een dierenfotograaf aanwezig. Om 15u30 gaan wij proberen om alle sledehonden die aanwezig zijn gezamenlijk te laten joelen!", zo vertelt Michelle.


Foto: Digitaal Dagblad