Sinterklaas slaapt (uiteraard) in Huis van Sinterklaas

mainImage
Sinterklaas slaapt (uiteraard) in Huis van Sinterklaas

Sinterklaas heeft vannacht voor het eerst in het Huis van Sinterklaas geslapen. De Goedheiligman kreeg zaterdag 17 november na aankomst in Gouda de sleutel van Museum Gouda uit handen van directeur Marc de Beyer. De Sint verblijft tot 5 december in Museum Gouda, dat ingericht is als zijn tijdelijke huis.

Op de dag van de intocht kwam de Sint rond 14u30 langs Museum Gouda om de sleutel in ontvangst te nemen.

Iedereen was uitgenodigd om tussen 12u00 en 15u30 alvast gratis een kijkje te nemen in zijn werk- en slaapkamer. Vanaf vandaag, zondag 18 november, start het familieprogramma. Het museum raadt aan niet te lang te wachten met reserveren voor dit programma, een aantal groepen is al volgeboekt.

Voor het eerst verblijft Sinterklaas dit jaar in Museum Gouda. Van 17 november tot en met 5 december wordt Museum Gouda omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas. De hele periode zijn er verschillende activiteiten in het tijdelijke huis van de Sint. Kinderen helpen de Goedheiligman met de zoekgeraakte beer van Knuffelpiet. Ze leren spelenderwijs over eeuwenoude verhalen rond Sint-Nicolaas, kunnen hun schoen zetten en gaan op zoek naar verborgen chocolademunten. De Sint nodigt alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, meesters en juffen uit om bij hem op bezoek te komen!


Familieprogramma
Ojee, de Beer van Knuffelpiet is zoek. De Sint roept alle kinderen op hem te helpen om de beer te zoeken. In een gezellig doe-programma worden families door Museum Gouda geleid. Na een aantal opdrachten ontvangt niemand minder dan Sinterklaas zelf de kinderen in zijn werk- en slaapkamer. Het programma van 60 minuten is te volgen op woensdag en zondag om 13u00, 14u15 en 15u30. Toegang €4,- (tot 3 jaar gratis, de Museumkaart is niet geldig). Reserveren is verplicht via rondleidingen@museumgouda.nl. Kijk voor meer en actuele informatie op de website www.museumgouda.nl.

wo. 21 nov. Zet je schoen in het museum
Kinderen kunnen dit jaar hun schoen zetten in Museum Gouda! Schoentjes kunnen tussen 12u00 en 17u00 worden gebracht bij de entree aan Oosthaven 9. Op zaterdag 24 november kunnen de schoentjes tussen 12u00 en 17u00 weer worden opgehaald en kan gratis een bezoek gebracht worden aan Sinterklaas. Het schoen zetten wordt mogelijk gemaakt door banketbakkerij Van Dijk.

za. 24 nov. Het geheim van Sinterklaas
Naast het ophalen van de schoen kunnen kinderen op zaterdag 24 november ook in de binnenstad op zoek naar de naam van de beer van Knuffelpiet. In diverse winkels in Gouda zijn letters te ontdekken die samen de naam van Beer onthullen. Als de naam gevonden is kunnen de kinderen tussen 12u00 en 17u00 naar Museum Gouda om het te vertellen aan Sinterklaas. De Sint doet tussen 13u30 en 14u00 even een dutje. De toegang is de hele dag gratis en reserveren is niet nodig.

za. 1 dec. Samenwerking Winkelcentrum Bloemendaal
Kinderen die tijdens de intocht in Winkelcentrum Bloemendaal een mooie muts voor de beer van Knuffelpiet hebben gemaakt, kunnen deze op zaterdag 1 december aan Beer en Sinterklaas komen geven. Sinterklaas ontvangt de kinderen graag in zijn tijdelijke huis in Museum Gouda tussen 11u00 en 15u00 via de entree aan Oosthaven 9. Tussen 12u30 en 13u00 doet de Sint even een dutje. De toegang tot het museum is die dag, op vertoon van de pietenmuts, gratis.


Foto: Digitaal Dagblad