Sfeervolle Winterfair in de Sint Janskerk

mainImage
Sfeervolle Winterfair in de Sint Janskerk

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december vindt alweer de 9e editie van de Winterfair plaats in de prachtige Sint Janskerk. Vrijdag 14 december is het ook Gouda bij Kaarslicht, dus combineer een bezoek aan de Winterfair zeker met Gouda bij Kaarslicht! Het mooie van de Winterfair is dat er tijdens deze fair diverse goede doelen gesteund worden.

Wel meer dan 70 standhouders zijn in de Sint Janskerk aanwezig en bieden in een sfeervolle ambiance hun bijzondere, smakelijke en aantrekkelijke (seizoens)producten aan. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de aangeboden sieraden, boeketten, woondecoratie, brocante, kerstversiering, streekproducten, boeken, (kinder)kleding, tassen en nog veel meer.

Vergeet vooral niet om het foodplein te bezoeken. Het foodplein is een plek voor ontmoeting en gezelligheid. Je kunt er heerlijke verse koffie drinken met lekker huisgemaakt gebak. Ook kun je er lunchen en op vrijdagavond is er een warme hap te verkrijgen. Zoals De Dutch Weed Burger.

https://www.facebook.com/993881674041969/videos/1500111680085630/

De Winterfair is op vrijdag 14 december van 11.00u. tot 22.00u. en op zaterdag 15 december van 10.00u. tot 16.00u. gratis toegankelijk. Ook is er op zaterdag veel te doen voor de kinderen, waaronder een Lego bouwwedstrijd. Neem hen dus vooral gezellig mee tijdens een bezoek aan de Winterfair.

Vrijdag en zaterdag is ook het kerstlabyrint open, een zoektocht door de kerstgeschiedenis. Er is een gebedsruimte en een stiltecentrum om tot rust te komen en een kaarsje te branden.

Vrijdagochtend zal de stadsorganist, Gerben Budding, plaatsnemen achter het prachtige Moreau-orgel. Daarnaast zullen er deze dag nog optredens zijn van De Pionier, Monnikenkoor Pax Bonum, Popkoor Music all, Brand New Music met Tim en Nina den Hartog en Anthony Trustfull en de avond wordt afgesloten met het Concert Elspeets Mannen Ensemble.

Na een succesvolle bakwedstrijd van vorig jaar kan er ook dit jaar weer naar hartenlust gebakken worden! Zaterdag 15 december om 10.00u. zal Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt 2017, ook dit jaar prachtige baksels jureren. Wil je meedingen naar de prijs dan kun je jezelf hiervoor aanmelden via de website. Er is deze dag weer genoeg te beleven aan muzikale bijdragen in de kerk.

Voor meer informatie en het volledige programma kan je een kijkje nemen op onze website: www.winterfairgouda.nl.


Foto: Digitaal Dagblad