Service van DrankenService Gouda gaat verder dan je denkt…

mainImage
Service van DrankenService Gouda gaat verder dan je denkt…

De meeste mensen houden ervan om met de feestdagen lekker uit te pakken. Er wordt uitgebreid gekookt, de versieringen zijn van zolder gehaald en de drank vloeit rijkelijk. Om de mooiste wijn te vinden bij je malse stukje vlees of gegaarde vis, of een lekkere port bij je kaasplankje, adviseert Drankenservice Gouda aan de Willem en Marialaan je graag. Uiteraard levert DrankenService Gouda je ook de uitgekozen wijn, bier of andere sterke dranken.De service van DrankenService Gouda gaat verder dan je denkt. DrankenService Gouda heeft een zeer uitgebreid assortiment wijnen uit vele landen in de wereld op voorraad. En ruim 150 soorten bier. Alle bekende en onbekende bieren zijn los of in cadeauverpakking te leveren. Verhuur van biertaps is ook mogelijk. Voor een feestje van 10 of 100 personen kan DrankenService Gouda de gewenste bieren leveren en de daarbij behorende biertap-installatie, partytenten, statafels, bierbankjes. Het whisky assortiment omvat meer dan 100 verschillende soorten in zowel blend als malt whisky's. DrankenService Gouda verzorgt ook wijn-, bier- en whiskyproeverijen in een sfeervolle ambiance of iedere gewenste locatie.

Schelvispekel
Kortom, te veel om op te noemen. Bij binnenkomst weet je bijna niet waar je moet kijken. Elke hoekje en gaatje is gevuld met wijn, bier of andere dranken. ,,We hebben flessen van € 3 tot € 300, € 450 staan. We hebben het grootste assortiment van Gouda en dat maakt ons zo uniek. Vooral met kerst worden de duurdere flessen verkocht. Voor de oudere mensen hebben we zelfs Schelvispekel. Het is een sterke, gekruide drank die valt onder de kruidenbitters en bevat 35% alcohol.”

Aan het woord is Roderick Rutgers (op de frontfoto met medewerkster Jeanette van Schaik). De 35-jarige Gouwenaar is de eigenaar van DrankenService Gouda. ,,Na tien jaar lang hier gewerkt te hebben bij Dick Verboom ben ik november 2015 eigenaar geworden van de winkel. We hebben wat accenten verlegd. En in de toekomst willen we de winkel ook gaan verbouwen. Het assortiment wordt steeds groter en daar hoort een ruimere winkel bij. We gaan het kantoor verplaatsen en schuiven met voorraadruimten en stellingen. In totaal komt er 30m2 bij. Die meters maken we vrij voor meer gedestilleerd, meer schappen wijn en een bar/werkplek”, zegt Roderick.Servicepunt
Verder is DrankenService Gouda sinds kort ook service- en ophaalpunt van DHL. ,,Mensen kunnen bij ons hun pakjes afleveren en retourzendingen (terug)brengen. We zijn toch de hele dag open en aanwezig. Wel zo handig. En niet zelden kopen de mensen die hier hun pakje komen brengen of afhalen een flesje drank. Het is allemaal meegenomen…”

Een jaar geleden, november 2017, opende Roderick ook DrankenService Waddinxveen. ,,Dit kwam eigenlijk toevallig op mijn pad”, vertelt de Gouwenaar. ,,Een vriend van mij stopte met zijn winkel en vroeg of ik zijn voorraad wilde overnemen. Daar heb ik toen nee op gezegd, maar later zijn we wel gaan kijken naar het pand. We zagen dat er niets vergelijkbaars in Waddinxveen was te vinden en zagen dat dit een kans voor ons was. We moesten het doen, anders was iemand ons voor.”

 

Kerstdiner
Enfin, terug naar de feestdagen en het kerstdiner. ,,Onze klanten krijgen advies op maak. We borduren daarbij voort op wat ze gaan eten. Ons eerste advies is: je moet drinken wat je lekker vindt. Houd je niet van rode wijn. Dan moet je dat ook niet drinken. Bij het vlees adviseren wij dan een meer stevige witte wijn. Voor de andere gerechten niet te zure, te droge of te zoete wijn. Een neutrale wijn, niet te gek zwaar. Er moet ook een opbouw zijn bij de gerechten. Je begint met een lichte wijn en dat bouw je op. Bij het dessert serveer je een portje, sherry of dessertwijn…”

Bij DrankenService Gouda plukken ze uiteraard ook van hun eigen kennis en kunde en ervaring. ,,En die wordt steeds verrijkt met wijncursussen van onze branche en van onze leveranciers. We pakken we er ook vaak het Wijnboek der boeken bij. De Bijbel van de wijnen… (wat is de naam van dat boek?)

Uiteraard is het bij de keuze van de wijn van belang wat een ieder daaraan wil besteden. ,,Maar daar komen onze klanten meestal meteen mee”, weet Roderick. ,,En dan kijken ze zeker niet op vijf euro. We hebben wijnen van 3 euro en 500 euro. Tja, daar zit verschil in. En dat proef je…”

Interactie
,,Wat het leukste van mijn vak is?”, zo herhaalt Roderick de gestelde vraag. ,,Dat is de interactie met de klant. En je levert een lekker product. Ik heb nooit gezeur met klanten. Het kan wel eens zijn dat ze de wijn toch niet zo lekker vonden, maar dan gaan ze zich niet druk over maken en zeker niet van uit hun dak…”

Fairtrade
Verder is zeker het vermelden waard dat DrankenService Gouda eind vorig jaar ook de sticker van Fairtrade Gemeente Gouda kreeg uit handen van voorzitter Jaap Warners. De sticker geeft aan dat bedrijven zich profileren als Fairtrade. De DrankenService doet dit door de verkoop van Fairtrade wijnen. Roderick is blij met de uitgereikte sticker van Fairtrade Gemeente Gouda. ,,Nu kunnen we ook meer uitdragen dat we Fairtrade zijn.”

DrankenService Gouda
Willem en Marialaan 22
telelfoon: +31 (0)182 580 499
mobiel: +31 (0)628 787 363
mail: info@drankenservicegouda.nl
website: www.drankenservicegouda.nl

https://www.facebook.com/drankenservicegouda/videos/1944804618906952/

https://www.facebook.com/drankenservicegouda/videos/308036640041605/

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad