Rustige droge herfstdag

mainImage
Rustige droge herfstdag

Het blijft vrijdag droog. In de loop van de dag breek de zon steeds vaker door. Met temperaturen rond de 8 of 9 graden wordt het iets warmer dan de afgelopen dagen. In de avond neemt vanuit het zuiden de bewolking weer wat toe.

Het laatste weekend van november zal nat verlopen. Zaterdag schuift er een lagedrukgebied over het land waardoor er van tijd tot tijd regen of motregen zal vallen. Zondagochtend kan er in sommige regio's nog af en toe een drup regen vallen, maar in de loop van de dag wordt het bijna overal droog. Beide weekenddagen wordt het koud met temperaturen rond de 3 tot 6 graden. Na het weekend zal het weer wat opklaren en maken de buien plaats voor droge periodes. De koude lucht blijft het eerste deel van de nieuwe week wel in het land.
Vrijdag is het na het oplossen van de eventuele mistbanken wisselend bewolkt en het blijft vrijwel in de hele regio droog. De oostelijke wind is kracht 2 a 3, Bft Het wordt zo’n 7 graden Celsius. In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en komt de minimum temperatuur weer dicht bij het vriespunt uit. Er staat een zwakke oostelijke wind kracht 1 a 2 Bft.

Zaterdag is het overwegend bewolkt en valt er overdag af en toe regen. Er staat een matige wind uit een geleidelijk meer noordoostelijke richting kracht 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 5 graden.

Ook zondag is het bewolkt. Het blijft droog en er zijn vooral in de middag ook enkele opklaringen. Er waait er een zwakke tot matige noordoostelijk tot later oostelijke wind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Na het weekeinde ziet het er naar uit dat de temperatuur iets om hoog gaat. Maandag is er nog veel bewolking maar vooral dinsdag ziet er zonnig uit. Vanaf woensdag in de loop van de dag neemt de kans op neerslag toe en in de tweede helft van de week komt er meer wind uit een zuidelijke richting.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad