Rover pleit voor herintroductie van sneltreinen

mainImage
Rover pleit voor herintroductie van sneltreinen

De reizigersvereniging Rover omarmt de plannen van ProRail voor de herinvoering van de sneltrein, als derde reismogelijkheid op het spoor naast de sprinter en de intercity.

Daarmee reageert Rover op de toekomstverkenning van onder meer spoorbeheerder ProRail, die intercity’s om de 7,5 minuut wil laten rijden op de drukste spoorverbindingen. De reizigersvereniging ziet de sneltrein als hét middel om reizigers van de grotere sprinterstations snel van en naar steden te vervoeren. Vooral forensen hebben daar behoefte aan.

Reizigers tussen grote steden blijven profiteren van snelle intercity-verbindingen, terwijl reizigers van kleinere stations er met een sneltrein meer reismogelijkheden bij krijgen, stelt Rover.

Volgens directeur Freek Bos kunnen door de herintroductie van sneltreinen veel extra reizigers snel vervoerd worden. Hij pleit voor een spoedig besluit over de aanleg van extra infrastructuur, omdat veel mensen op woon-werkafstanden tussen de 30 en 40 kilometer met de trein willen reizen. Bos: ,,Aanleg van spoor kost jaren, besluitvorming is nu nodig om overvolle treinfiles te voorkomen.”


Foto: Digitaal Dagblad