Regio Gouda duur met premie autoverzekering

mainImage
Regio Gouda duur met premie autoverzekering

De premies voor de WA-autoverzekering zijn de laatste twee jaar fors gestegen. Automobilisten in de regio’s Gouda, Rotterdam, Amsterdam en Tilburg kregen de zwaarste klappen.

Dit blijkt uit een premieanalyse van Independer, over vergelijkingen gedaan in de maanden juli tot en met september in de periode 2016 tot en met 2018. Independer onderzocht hiervoor steden en provincies waar de meeste vergelijkingen van autoverzekeringen werden gemaakt. Ook nam Independer de premies van de meest vergeleken automerken onder de loep. Bij de Volkswagen Polo en de Opel Corsa blijken de premies het sterkst te stijgen.

Independer nam voor de analyse 650.000 vergelijkingen onder de loep en onderzocht de stijging van de jaarpremies van WA-autoverzekeringen in acht grote steden. Het blijkt dat de premies in Rotterdam en Gouda (met 37%) het sterkst stijgen. Ook in Tilburg (36%) en Amsterdam (35%) gaan de premies sterk omhoog. In Gouda en Rotterdam betalen we momenteel gemiddeld 943 euro voor een WA-autoverzekering. In Tilburg ligt dat op 768 euro. Amsterdammers betalen gemiddeld 839 euro. In Groningen stegen de gemiddelde WA-premies met 18% het minst sterk. Gemiddeld is de premie hier momenteel 633 euro.

Independer keek in haar analyse van verzekeringspremies ook naar de premiestijgingen bij de tien meest vergeleken automerken. De WA-premies voor de Volkswagen Polo en de Opel Astra stegen met respectievelijk 38% en 36% het sterkst. De premies voor deze auto’s liggen momenteel respectievelijk op gemiddeld 838 euro en op 739 euro. De minst sterke premiestijging werd gevonden bij de Ford Focus. Deze auto werd gemiddeld slechts 9% duurder om te verzekeren.

Zie ook www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/stijging-premie-autoverzekering   

 


Foto: Digitaal Dagblad