Rabobank Gouwestreek en Krimpenerwaard worden één Rabobank

mainImage
Rabobank Gouwestreek en Krimpenerwaard worden één Rabobank

Rabobank Gouwestreek en Rabobank Krimpenerwaard worden één Rabobank. Dit hebben de directievoorzitters van beide banken laten weten.

Er is een intentieverklaring ondertekend door Caspert van der Wel van Gouwestreek en Judith Cok van Krimpenerwaard. De samenvoeging van beide banken wordt formeel op 1 februari volgend jaar van kracht. De klanten van beide banken zijn vandaag per mail geïnformeerd.,,Om de kwaliteit van onze financiële dienstverlening te versterken, zijn wij voornemens Rabobank Gouwestreek en Rabobank Krimpenerwaard samen te voegen tot één krachtige Rabobank", zo laat Caspert van der Wel, directievoorzitter Rabobank Gouwestreek weten.

Ambitie
Volgens de directievoorzitters gaat het om een 'krachtenbundeling', maar zullen de banken nog niet fysiek samengevoegd worden. Van der Wel: ,,Vooralsnog blijven de hoofdvestigingen van beide banken, in Gouda en in Krimpen aan den IJssel, gehandhaafd. Er zal wel veel meer samenwerking komen en uitwisseling van kennis en kunde."

,,Door samen te gaan zijn wij beter in staat kennis, kunde en kwaliteit te bundelen in ‘robuuste teams’. Met elkaar kunnen wij actief inspelen op de ingezette versnelling van de digitale beweging. Tegelijkertijd blijven wij sterk betrokken bij het economische, sociale en culturele leven in onze regio. Onze maatschappelijke impact blijft!"

Leden
,,Als coöperatie hebben wij geen aandeelhouders, maar leden. Na een uitgebreide dialoog met onze ledenraden hebben wij, directievoorzitters, en Raad van Commissarissen van beide banken, een intentieverklaring voor samenvoeging ondertekend. Aan deze positieve start geven wij graag een vervolg door dialoogsessies met afvaardigingen van onze ledenraden. Vanzelfsprekend houden wij een ieder op de hoogte van de voortgang van deze samenvoeging onder meer via Gouds Dagblad en onze eigen informatiekanalen", aldus Van der Wel.

Rabobank Gouwestreek is de grootste van de twee, met als werkgebied Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Boskoop en Reeuwijk. Rabobank Krimpenerwaard is onder meer actief in Krimpen aan den IJssel, Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk.


Foto: Digitaal Dagblad