Rabobank Gouwestreek geeft verenigingsleven financiële steun

mainImage
Rabobank Gouwestreek geeft verenigingsleven financiële steun

Het verenigingsleven in de Gouwestreek kan weer rekenen op stevige steun in de rug van de lokale Rabobank. De ledenraad van Rabobank Gouwestreek besloot om bijna 70.000 euro bij te dragen aan tal van projecten die in het tweede kwartaal van 2018 zijn ingediend bij het Rabofonds Gouwestreek:De ledenraad besloot de volgende aanvragen toe te kennen aan initiatieven in Gouda-Reeuwijk-Brug:

Voedselbank Gouda ontvangt een donatie van 20.000 euro die als bijdrage wordt gebruikt voor de aanschaf van 1 moderne Euro5 bestelbus en een kleinere wagen op CNG (Compressed Natural Gas).

Kindertherapeutisch Centrum de Leeuwensprong ontvangt 1.000 euro voor de organisatie van het symposium ‘Hoe word ik groot?’ waar kennis wordt gedeeld en zorgverleners elkaar kunnen ontmoeten met als doel de zorg voor kinderen te verbeteren.

Soroptimist International club Gouda eo ontvangt een bijdrage van 2.000 euro voor de organisatie van een collegetoer ten bate van preventie Kindhuwelijken in Pakistan in samenwerking met Oxfam Novib. Een onderdeel hiervan is een lezing op 8 april 2018 in Gouda door Beatrice de Graaf (hoogleraar Terrorisme, geschiedenis en veiligheid aan Universiteit Utrecht) en Inge Philips (was teamleider bij politie van team dat eerste pedofielennetwerk opgerold heeft).

Stichting OPERA2DAY ontvangt 2.500 euro voor de organisatie van de uitvoering Vivaldi - Dangerous Liaisons. Op 8 februari 2018 kwamen professioneel vocaal talent, de Nederlandse Bachvereniging én lokale participanten uit Gouda samen in deze geheel nieuwe barokopera van OPERA2DAY.

Brede School Gouda ontvangt 1.500 euro voor de organisatie van de Conferentie Partnerschap met ouders & diversiteit op 21 november 2018.

Zeeverkennersgroep Cornelis de Houtman. De organisatie wil graag een nieuwe motor aanschaffen voor een van de boten. De ledenraad heeft besloten om een bijdrage van 1.500 euro te verlenen als er een benzine-motor wordt gekocht. Als de organisatie een elektrische motor aanschaft dan staat daar een donatie van 3.700 euro tegenover.

De Casimirschool ontvangt 10.000 euro voor het opknappen van het schoolplein. De tegels maken plaats voor groen, zodat leerlingen en de kinderen uit de wijk al spelend in contact komen met de natuur van dichtbij.

Stichting Taalontmoeting Gouda ontvangt een bijdrage van 11.567 euro om Goudse inburgeraars, die op dit moment door wetgeving tussen ‘wal en schip vallen’ een taalcoach te kunnen bieden.

Stichting Atelier De Zwaan ontvangt 2.500 euro voor het uitbreiden van hun textielatelier om daar mensen met een beperking een maatschappelijke plek te bieden.

Zie voor meer info: rabobank.nl/gouwestreek


Foto: Digitaal Dagblad