Gouds Dagblad | Raadslid Zouhair S. in beroep tegen veroordeling wegens poging tot fraude
mainImage

Raadslid Zouhair S. in beroep tegen veroordeling wegens poging tot fraude

Afbeelding is niet meer beschikbaar
15 januari 2019, 08:22 uur
Algemeen


Het Goudse D66-Raadslid Zouhair S. gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 240 uur werkstraf wegens poging tot verzekeringsfraude. Dat heeft zijn advocaat bekend gemaakt. Het D66-raadslid werd afgelopen vrijdag veroordeeld tot 240 uur werkstraf wegens poging tot verzekeringsfraude.


Het raadslid gaf in de rechtbank toe verzekeringsmaatschappij Aegon te hebben opgelicht, nadat hij bij een inbraak bij hem thuis in blinde paniek was geraakt. S. zei eind oktober 2017 dat er was ingebroken in zijn huis. Daarna claimde bij voor 30.000 euro aan gestolen spullen bij zijn verzekeraar.

Het Goudse gemeenteraadslid Zouhair S. stond hiervoor vrijdagochtend voor de politierechter in Den Haag. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. S. zou ten onrechte de diefstal hebben geclaimd van sieraden, laptops en een spiegelreflexcamera. Die zouden zijn gestolen bij een inbraak in zijn huis.

De 32-jarige S. is raadslid voor D66 in Gouda. Eind oktober 2017 zei hij dat er was ingebroken in zijn huis. Uit de aanklacht die nu openbaar is blijkt dat de inbraak misschien niet heeft plaatsgevonden, of dat S. meer goederen als gestolen op heeft gegeven dan er daadwerkelijk weg waren. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij een valse schadeclaim ingediend van spullen waarvan hij wist dat die niet waren gestolen. Ook heeft hij foto's meegestuurd met de claim die pas na de inbraak zijn gemaakt. En hij heeft valse facturen opgestuurd, aldus het OM.

S. werd in 2014 voor het eerst in de Goudse gemeenteraad gekozen en is bezig aan zijn tweede periode in de gemeenteraad. In 2018 werd hij met voorkeurstemmen herkozen, maar hij zag in eerste instantie af van een raadszetel 'vanwege persoonlijke omstandigheden'. Hij kwam alsnog in de raad toen lijsttrekker Thierry van Vugt wethouder werd. Het raadslid is econoom. Hij werkt als docent op de Hogeschool Rotterdam.

Het is nog niet duidelijk wat de uitspraak en de werkstraf betekent voor de positie van S. als D66-gemeenteraadslid. D66 is geschrokken van de uitspraak, maar heeft Zouhair S. tijd gegeven om over zijn situatie en toekomst na te denken.


Foto: Digitaal Dagblad