Gouds Dagblad | Punselie verrast zorg met 400.000 koekjes
mainImage

Punselie verrast zorg met 400.000 koekjes

11 mei 2020, 09:49 uur
Algemeen

Dinsdag 12 mei is het de Dag van de Zorg. Dit wil Ron Punselie van de Goudse koekjesfabriek Punselie niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Punselie gaat daarom 400.000 medewerkers in 2500 zorg- en verpleeginstellingen verrassen met Superhelden Koekjesboxen. Dat bezorgen en uitdelen doet Punselie samen met Blauw Helpt, een initiatief van KLM medewerkers die nu tijdelijk thuiszitten.
 
De druk op de Nederlandse zorg is heel erg groot op dit moment. Van zorginstelling en ziekenhuis, tot de mantelzorg en voedselbank. Voor iedereen zijn de gevolgen voelbaar. Prioriteitenstelling, ziekte, bescherming van kwetsbare groepen en medewerkers kunnen de inzetbaarheid van personeel beperken. Met deze campagne, genaamd: Blauw Helpt en Oranje Maakt, wil Punselie de medewerkers een blijk van waardering geven voor hun enorme inzet.

De campagne start 12 mei in Harmelen en het doel is om door heel Nederland ongeveer 400.000 medewerkers te verrassen. Dit doet Punselie samen met Blauw Helpt. Een initiatief van KLM medewerkers die nu tijdelijk thuiszitten. Om de vele KLM’ers die minder kunnen werken als gevolg van deze crisis, de mogelijkheid te geven om te helpen waar dat kan. De KLM-collega’s hebben diverse achtergronden, wat nu extra goed van pas kan komen! Blauw Helpt is ervan overtuigd dat vrijwilligerswerk op dit moment het verschil kan maken voor veel mensen. KLM’ers en hulpvragenden worden door het initiatief Blauw Helpt bij elkaar gebracht.

Het is niet de eerste keer dat Punselie en Blauw Helpt zorgmedewerkers in het zonnetje zet. Eerder deelde het Goudse wafeltjesicoon al 30.000 stroopkoekjes uit aan ic-medewerkers door heel het land. De vrijwilligers van Blauw Helpt brachten maar liefst 30.000 Punselie stroopkoekjes rond langs 80 IC’s in heel Nederland om onze Superhelden daar te bedanken! Van Enschede tot Den Bosch, Amsterdam tot Maastricht, Eindhoven tot Hoorn, Roermond tot Sneek, en nog veel, veel meer adressen door heel Nederland. Een tevreden Ron Punselie was zelf ook aanwezig bij de bezorging van de Punselies's bij het Groene Hart Ziekenhuis (zie frontfoto).


Foto: Blauw Helpt