ProRail houdt geen rekening met Roze Zaterdag

mainImage
ProRail houdt geen rekening met Roze Zaterdag

ProRail houdt geen rekening met Roze Zaterdag. Dat is de conclusie die uit de planning van de spoorwegbeheerder is te trekken. Net voor, tijdens en na Roze Zaterdag op 23 juni voert ProRail namelijk werkzaamheden uit aan het spoor.

Komend weekend wordt er op meerdere plekken gewerkt aan het spoor. Mocht je van plan zijn om met de trein te reizen dan is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Er zijn werkzaamheden op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda en Utrecht Centraal - Den Haag Centraal.

Er rijden geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Wil je naar Roze Zaterdag in Gouda dan kun je gebruik maken van de bussen. Je bent dan wel een kwartier tot een half uur langer onderweg.

De organisatie en gemeente Gouda laten weten de planning van ProRail te betreuren. Nick Faken-de Vries van de stichting Roze Zaterdag 2018 Gouda: ,,Helaas kwamen wij er ook pas achter op het moment dat de planning werd gepubliceerd. We zijn samen met de gemeente uitgebreid in gesprek gegaan, maar het is voor ProRail niet mogelijk hier wijzigingen in aan te brengen. Door de inzet van voldoende busvervoer kunnen bezoekers die via openbaar vervoer naar Gouda willen komen, Roze Zaterdag prima bereiken. We gaan voor zorgen dat de reizigers een extra leuke ontvangst krijgen op het station.”

Volgens een woordvoerster van NS houden NS en ProRail wel degelijk rekening met de evenementen. Er wordt een evenementenkalender bijgehouden om te bepalen of werkzaamheden op een bepaald traject uitgevoerd kunnen worden. ,,Maar tegenwoordig zijn er heel veel evenementen en wordt het steeds moeilijker om tevreden te houden", zegt de zegsvrouwe.

NS kijkt altijd of er voldoende capaciteit is om mensen naar een evenement te vervoeren. Ook wordt er ingeschat hoeveel vervangende bussen er nodig zijn. Voor de werkzaamheden van dit weekend is er ook zo'n afweging gemaakt. Het is niet te voorkomen dat reizigers enige hinder ondervinden. ,,Anders zou ProRail nooit meer werkzaamheden kunnen uitvoeren", aldus de woordvoerster.

Tijdens Roze Zaterdag 23 juni zet de NS wel busvervoer in naar Gouda in verband met geplande werkzaamheden van ProRail op het spoortraject. De werkzaamheden starten op vrijdag 22 juni en worden op 24 juni afgerond.

De organisatie van Roze Zaterdag en de gemeente Gouda onderhouden nauw contact met NS omtrent busvervoer van en naar Gouda, om er zo voor te zorgen dat alle bezoekers op een prettige manier de stad kunnen bereiken.

,,De NS zal aan alle reizigers naar Gouda een leuk presentje uitdelen", aldus Faken.

In Den Haag is dit weekend Parkpop en op Scheveningen is de finish van de Volvo Ocean Race. Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Ook hier heeft NS voor alternatieven gezorgd. Er rijden zowel snel- als stopbussen tussen Utrecht, Gouda en Den Haag. Verder rijden er taxibussen tussen Gouda en Goud Goverwelle. Je kunt ook omreizen via Schiphol en Leiden. In alle gevallen ben je kwartier tot drie kwartier extra reistijd kwijt.


| Foto: Digitaal Dagblad