Prima weer om naar buiten te gaan

mainImage
Prima weer om naar buiten te gaan
Woensdag schijnt de zon volop. Met temperaturen van 11 tot 13 graden is het prima weer om naar buiten te gaan. Het weerbeeld verandert donderdag eigenlijk nauwelijks, behalve dat het nog zonniger wordt. De kleine wolken die woensdag nog voor de zon kunnen gaan liggen, zijn op donderdag helemaal verdwenen.

Woensdag zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De zuidwestenwind krimpt in de loop van de dag via het zuiden naar het zuidoosten en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden Celsius, dit is overigens de normale maximumtemperatuur voor de tijd van het jaar.

Door de drogere zuidoostenwind en het wegvallen van de convectie lost de bewolking woensdagavond snel op. Er volgt een heldere nacht naar donderdag. De minima komen rond 3 graden Celsius uit in de omgeving van Gouda. Door de sterke afkoeling is er kans op mist.

Vanaf donderdag tot en met zondag is het overwegend zonnig door het ontstaan van een enorm hogedrukgebied (zorgt voor langdurige Omega-blokkade) boven het westen, noordwesten en noorden van Europa. De maximumtemperaturen liggen overdag om en nabij 9 graden Celsius. In de nachten schommelen de minima rond of iets onder het vriespunt. In de nacht naar vrijdag is de kans op mist zeer groot door het tijdelijk binnenstromen van vochtige lucht De mist kan vrijdagochtend  behoorlijk hardnekkig zijn en pas tegen het middaguur oplossen. De zuidoostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Na aankomend weekend wordt het nog kouder. In de nachten is er op uitgebreide schaal sprake van lichte vorst. Overdag liggen de temperaturen rond 5 graden Celsius. Woensdag 21 november wordt de laagste maximumtemperatuur verwacht, het wordt dan overdag niet warmer dan +3 graden Celsius. De wind waait dan uit oostelijke richtingen en is over het algemeen zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Er zijn aanwijzingen dat de laatste decade van november kouder dan normaal zal gaan verlopen met aanhoudende oostenwind. Of dit daadwerkelijk zo is moeten we nog even afwachten!Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad