PostNL gaat ouderwets bezorgen

mainImage
PostNL gaat ouderwets bezorgen

PostNL gaat in de binnenstad van Rotterdam bestelbussen stapsgewijs door elektrische bakfietsen vervangen om zakelijke post en pakketten zoveel mogelijk duurzaam te bezorgen.

Begin deze week werden er in het centrum al promotierondjes gereden om de Rotterdammers aan het nieuwe idee te laten wennen. De postbesteller op de bakfiets werd daarbij symbolisch begeleid door collega’s in hun oude postkostuum uit de vijftiger en zestiger jaren.

Rotterdam is daarmee de tweede stad in het land waar PostNL op deze wijze aan de slag gaat. Den Haag had maandag de primeur.

Monique Nijhuis, Manager Innovatie & Ontwikkeling van PostNL: ,,Op dit moment maken we in Rotterdam door de inzet van elektrische bakfietsen al 800 uitstootvrije bezorgkilometers per dag, goed voor een vermindering van 50.500 kg CO2-uitstoot per jaar.”

In 2025 wil PostNL álle post en pakketten in 25 grote Nederlandse binnensteden volledig uitstootvrij bezorgen.

Om Rotterdam kennis te laten maken met dit duurzame initiatief, reed maandag een bezorger op een moderne elektrische bakfiets de post rond, vergezeld door vier collega’s op historische fietsen en in de traditionele kledij van toen.


Foto: Digitaal Dagblad