Plaswijck houdt bewonersenquête vuurwerkverbod

mainImage
Plaswijck houdt bewonersenquête vuurwerkverbod

De gemeente Gouda en andere gemeenten krijgen de mogelijkheid om vuurwerk te verbieden. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit plan. Het kabinet kan met zo’n lokaal vuurwerkverbod leven.

Het kabinet gaat met de gemeenten onderzoeken ,,hoe zo’n lokaal verbod kan worden ingericht”, zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). ,,Het vraagt om lokaal maatwerk, niet om een landelijk verbod.”

Wijkteam Plaswijck en Bewonersplatform Gouda Noord wachten daar niet op. Zij vragen de inwoners van de wijk Plaswijck via een bewonersenquête naar hun mening over het wel of niet instellen van een vuurwerkverbod.

,,Al enige tijd is er discussie in Nederland over het wel of niet instellen van een vuurwerkverbod. Er komt geen landelijk verbod, maar gemeenten kunnen desgewenst wel zelf regels stellen. Wij zijn benieuwd naar de mening van de wijkbewoners over dit onderwerp. U kunt als u dat wilt meedoen aan de bewonersenquête hierover. Deze bestaat uit slechts vijf vragen.

Zie https://nl.surveymonkey.com/r/goudavuurwerk.

De uitkomsten worden gepresenteerd aan bestuur en politiek. Alles wordt zoals u van ons gewend bent anoniem behandeld, de gegevens worden na afloop ook verwijderd. Dank alvast voor uw medewerking.

De volksvertegenwoordigers debatteerden over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de jaarwisseling. De OVV pleitte voor een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Zover wil het kabinet niet gaan, bleek onlangs. Onder meer VVD en CDA zijn hierop tegen.

De jaarwisseling geldt als het gevaarlijkste moment van het jaar: honderden mensen moeten met verwondingen naar de spoedeisende hulp, onder meer met beschadigde ogen. Verder is er ook veel agressie tegen hulpverleners.


Foto: Digitaal Dagblad