Pizza Hut in ijssalon Italia

mainImage
Pizza Hut in ijssalon Italia

Het was tijden lang onzeker of er een nieuwe gebruiker komt in het al jarenlang leegstaande pand van de ijssalon Italia op de Goudse Markt. En zo ja, wie dan de nieuwe gebruiker wordt. Diverse namen deden de ronde, waarbij die van Pizza Hut het meest werd genoemd. Maar er gebeurde al maar niets. Tot deze week toen het officieel werd met een groot rood plakkaat op een etalageraam: Pizza Hut!

Soeniel Sewnarain, de ondernemer achter Pizza Hut, liet zijn oog november vorig jaar vallen op een pand op de Goudse Markt. Om welk pand het gaat, wilde hij nog niet zeggen, omdat het huurcontract nog niet is ondertekend.

Wel deed hij uit de doeken dat de zaak twintig zitplaatsen krijgt en dat de pizzapunten los zijn af te halen.

De komende weken benut Pizza Hut om het pand te verbouwen. De verwachting is dat de Goudse Pizza Hut nog voor de zomervakantie open gaat.

Sewnarain werkt sinds twee jaar terug met de van oorsprong Amerikaanse restaurantketen aan een comeback in ons land. In de komende jaren ziet Pizza Hut ruimte om te groeien tot zo'n honderd Nederlandse vestigingen. De keten zoekt momenteel naar lokale franchisenemers die verspreid over het land filialen willen openen. Nu zijn er nog maar twee vestigingen van Pizza Hut, in Rotterdam en Utrecht. Maar eind volgend jaar wil ondernemer Sewnarain al vijftien zaken in gebruik hebben. Binnenkort opent er in ieder geval een Pizza Hut in Almere. Ook zijn er al afspraken gemaakt voor de komst van drie franchisezaken in Amsterdam.

Yum Brands
Sewnarain ging twee jaar geleden in zee met het Amerikaanse moederconcern Yum Brands om de keten in Nederland weer wat meer op de kaart te zetten. Ooit telde Pizza Hut hier volgens de ondernemer zestien restaurants. Daarvan was vorig jaar alleen het filiaal in Rotterdam nog over. ,,Toch denkt Sewnarain dat er voor Pizza Hut een grote toekomst is weggelegd in Nederland. Er zijn hier weliswaar al veel pizzarestaurants, maar zaken waar je binnen kan lopen voor een pizzapunt als snelle hap zijn er nog amper", aldus de ondernemer.

Thuisbezorging
De keten kijkt bij het openen van nieuwe vestigingen niet alleen naar drukke plekken als stations en grote winkelcentra. Ook wat meer afgelegen gebieden kunnen volgens Sewnarain interessant zijn, bijvoorbeeld voor thuisbezorging. Pizza Hut sloot hiervoor in juni vorig jaar een deal met Thuisbezorgd.nl, onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Takeaway.

Bron en foto: Karel Baarspul.


Foto: Digitaal Dagblad