Pas op! Phishingmails van ABN AMRO en Rabobank

mainImage
Pas op! Phishingmails van ABN AMRO en Rabobank

Ook Gouwenaars krijgen deze dagen e-mails binnen van ABN AMRO en de Rabobank waar men voor moet oppassen. Dit kunnen namelijk phishingmails zijn die tot doel hebben geld van je af te troggelen.

In de e-mail, zogenaamd gestuurd door ABN AMRO, word je verteld dat je nog een factuur hebt openstaan van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Je wordt dan via een link gestuurd naar een website die lijkt op die van de ABN AMRO, maar in werkelijkheid van kwaadwillenden is. Op deze site zou je moeten inloggen, allerlei persoonlijke gegevens moeten invullen waaronder je pincode. Doe dit niet, want op die manier krijgen criminelen toegang tot jouw rekeningen en geld.

ABN AMRO heeft op haar website een pagina die aandacht besteedt aan internetfraude. Klik daarvoor hier.

Rabobank
Ook namens de Rabobank worden phishingmails gestuurd over een Rabobank-pas. Hierin staat dat je jouw mails van Rabobank al een tijd niet hebf geopend en dat je mogelijk belangrijke informatie hebt gemist. Je zou een nieuwe pas moeten aanvragen en dit kan voor 18 mei gratis, hierna zullen er kosten in rekening worden gebracht. De oude pas zou  buiten werking worden gesteld. Ook hier word je dan via een link naar een valse website geleid, waar de fraudeurs vragen om je bankgegevens. Trap hier dus niet in, verwijder de mail en maak anderen attent op deze vorm van oplichting.

Meer over internet fraude en phishingmails vind je op de website van Opgelicht van de Avro/Tros.


Foto: Digitaal Dagblad