Opvallend kale Kerstboom weer enigszins aangekleed

mainImage
Opvallend kale Kerstboom weer enigszins aangekleed

Na een lange reis vanuit het Noorse Kongsberg heeft de grote Kerstboom een mooie plek gekregen midden op de ster voor het Stadhuis op de Markt. De medewerkers van Cyclus hebben de opvallend kale boom maandag stevig neergezet, van een piek en van lichtjes voorzien. Het Gouds kindercollege had dinsdag de eer de eerste kerstballen in de boom te hangen.

Ter ere van het Roze Jaar Gouda kreeg de boom één bijzondere kerstbal. Deze werd als eerste in de boom gehangen door kinderburgemeester Tess Huijsmans. Daarna hingen ook de kinderwethouders Dico Stevens, Rasmus Kerkmeester, Juwairiyya Eissa, Hidde van der Ligt en Dies Nieuwenburg met behulp van een hoogwerker kerstballen in de boom.


Kinderen van groep 6a van de Casimirschool komen het kindercollege moed toezingen terwijl zij de kerstballen in de boom hangen.

Roze jaar Gouda
Het Roze Jaar vraagt dit jaar met diverse evenementen aandacht voor de diversiteit in de samenleving, gericht op onderling begrip, saamhorigheid en verbondenheid van inwoners van Gouda.

De boom blijft nog even donker, want de lichtjes gaan pas vrijdag 14 december aan. Dit gebeurt tijdens Gouda bij Kaarslicht. Als onderdeel van het feestelijke programma dat de hele dag duurt, worden ze tussen 19u00 en 20u00 aangestoken door burgemeester Karin Anne Sand uit Kongsberg, samen met de kinderburgemeester.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad