Opvallend kale Kerstboom op Goudse Markt

mainImage
Opvallend kale Kerstboom op Goudse Markt

Na een lange reis vanuit het Noorse Kongsberg heeft de grote Kerstboom een mooie plek gekregen midden op de ster voor het Stadhuis op de Markt. Als de medewerkers van Cyclus de boom stevig hebben neergezet gaan zij de boom versieren met duizenden kleine lichtjes en kerstballen. Wellicht kunnen ze ook meteen nog iets verspijkeren en bijspijkeren aan de boom. Want die lijkt op het eerste gezicht opvallend kaal.


Eerste kerstbal ter ere van Roze Jaar Gouda
Op dinsdag 11 december om 11u00 komt het Gouds kindercollege helpen met het inhangen van de eerste kerstballen in de boom. Ter ere van het Roze Jaar Gouda krijgt de boom één bijzondere kerstbal. Deze wordt als eerste in de boom gehangen door kinderburgemeester Tess Huijsmans. Daarna hangen ook de kinderwethouders Dico Stevens, Rasmus Kerkmeester, Juwairiyya Eissa, Hidde van der Ligt en Dies Nieuwenburg met behulp van een hoogwerker kerstballen in de boom.

Kinderen van groep 6a van de Casimirschool komen het kindercollege moed toezingen terwijl zij de kerstballen in de boom hangen.

De boom blijft nog even donker, want de lichtjes gaan pas vrijdag 14 december aan. Dit gebeurt tijdens Gouda bij Kaarslicht. Als onderdeel van het feestelijke programma dat de hele dag duurt, worden ze tussen 19.00 en 20.00 uur aangestoken door burgemeester Karin Anne Sand uit Kongsberg, samen met de kinderburgemeester.

Roze jaar Gouda
Het Roze Jaar vraagt dit jaar met diverse evenementen aandacht voor de diversiteit in de samenleving, gericht op onderling begrip, saamhorigheid en verbondenheid van inwoners van Gouda.Vorig jaar moest Romaissa Magouh, de voorganger van kinderburgemeester Tess Huijsmans, het karwei klaren in guur weer, met regen en wind.


Foto: Digitaal Dagblad