Opklaringen tijdens Businessavond Culifeest Gouda

mainImage
Opklaringen tijdens Businessavond Culifeest Gouda
Donderdag start de daglichtperiode geheel bewolkt en in de ochtend valt van tijd tot tijd buiige regen. Onweer is daarbij niet uitgesloten. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droger en klaart het op. Het blijft dus droog tijdens de eerste avond van Culifeest Gouda: de Business Avond. Met maxima rond 20 graden is het aanmerkelijk koeler dan gisteren, maar deze middagtemperatuur is normaal voor begin september. De wind is in de ochtend zwak en variabel van richting. In de loop van de ochtend steekt zwakke tot matig noordwestenwind (2 à 3 Beaufort) op. Vanmiddag wordt de wind matig, mogelijk tijdelijk vrij krachtig (4 à 5 Beaufort) en waait uit richtingen tussen west en noordwest.

Vanavond is het overwegend droog en wisselend bewolkt. Rond zonsondergang is het circa 15 graden in de Goudse regio. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe en later volgen er enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. De noordwester is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vrijdag is het fris voor de eerste decade van september met maxima van 17 graden in het Groene Hartgebied. Het weerbeeld bestaat uit zon, wolkenvelden en enkele buien. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit westelijke richtingen.

Zaterdag waait er een stevige zuidwestenwind en wordt het hooguit 18 graden in Gouda en de omliggende dorpen. Opnieuw bestaat het weerbeeld uit wolken, buien en nu en dan zon. Waarschijnlijk zijn de meeste buien voor onze regio weggelegd en schijnt de zon in het minder dan in de rest van Nederland.

Ook zondag staan er buien op het weermenu en zien we sporadisch de zon. Met 20 graden wordt het wel iets warmer dan vrijdag en zaterdag.

Begin volgende week wordt het nog iets warmer met maxima tussen 20 en 25 graden. Er is vrijwel elke dag kans op een bui of enkele buien, maar meestentijds is het droog en ook zien we de zon regelmatig.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad