Opgeruimd staat netjes

mainImage
Opgeruimd staat netjes

Zondagmorgen betekent tijd voor het opruimen van zwerfafval in de winkelstraten in de binnenstad van Gouda.

Net als op andere zondagen leverde dat gisteren weer tenminste twee volle vuilniszakken op met van alles wat mensen op straat gooien en achter laten.

Daarna gingen de stadsschoonmakers aan de slag met het verwijderen van onkruid tegen gevels. Hoog groeiend onkruid houdt ook zwerfafval vast. Ook hier bergen met hoog onkruid. Dit terwijl het verwijderen van onkruid tegen gevels en voor puien een zaak is van de huurder/gebruiker/eigenaar van het pand. De meesten doen dat, maar ja, sommigen laten het maar zo.


Ook de jonge stadsschoonmakers verbaasden zich er zondag weer over: ,,Waarom zorg je als ondernemer niet voor een schoon aanzien van je pand en omgeving?"

Tijdens het opruimen van zwerfafval komt de schoonmaakploeg ook zogenoemde weesfietsen tegen: oude verrotte fietsen met lekke banden die duidelijk weken tot maanden niet gebruikt zijn. Dat geven de schoonmakers met een foto door aan Stadstoezicht. Die voorziet deze fietsen van gele waarschuwingsstickers en als de fietsen dan nog na een week of twee niet gebruikt zijn, worden ze verwijderd.

Opgeruimd staat netjes.

Bijdrage en foto: Karel Baarspul, bestuurslid/secretaris SOG, bestuurslid Gouda Onderneemt, consultant bij www.zilverpolder.nl en citywatcher.


Foto: Digitaal Dagblad