Open Toernooi maakt tennis nog leuker

mainImage
Open Toernooi maakt tennis nog leuker

De tenniszomer staat in het teken van de open toernooien. Na de voorjaarscompetitie en clubkampioenschappen, die vaak in juni worden gehouden, houden veel verenigingen in de zomer open toernooien. Zo kan je, als je wilt natuurlijk, de hele zomer blijven tennissen en wedstrijden spelen, voordat de najaarscompetitie weer in september begint. Deze week kun je terecht bij het Open Tennistoernooi van Ad Astra aan de Groen van Prinsterersingel. Tot en met zondag 26 augustus wordt daar het Kaasstadtoernooi gehouden.

Meedoen aan een open toernooi maakt tennissen leuker en vrijwel iedere deelnemer is enthousiast. In 2017 namen bijna 150.000 tennissers deel aan één van de open toernooien in ons land. Hieronder drie redenen waarom je ook zeker eens mee moet doen aan een open toernooi, of dat nu in de zomer is of op een ander moment in het jaar, want toernooien worden het hele jaar georganiseerd.1. De gezelligheid
Meedoen aan een open toernooi is vooral heel gezellig. Iedereen die lid is van KNLTB kan deelnemen aan één van de toernooien door heel Nederland, ongeacht bij welke vereniging je zelf lid bent. Naast het spelen van de wedstrijden draait het om de gezelligheid met elkaar. Je drinkt na de wedstrijd met elkaar wat op het terras, leert nieuwe mensen kennen en toernooien organiseren vaak ’s avonds en in het weekend activiteiten op de vereniging. Feestavonden zijn zeker geen uitzondering in de tenniszomer.

2. Wedstrijdelement
Wat je in de trainingen leert of wat je oefent als je zelf op de baan een balletje slaat, kan je nu toepassen in wedstrijdjes. Door het echte spelelement word je niet alleen technisch beter, maar ook mentaal sterker.

3. Past in elke agenda
Bijna alle verenigingen organiseren een open toernooi. Als je wilt, kan je elke week meedoen aan een toernooi. Er is zoveel keuze, dat er altijd wel iets in je agenda past. En het is direct een mooie gelegenheid om andere tennisparken in de omgeving te zien. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Zie hier een handig overzicht met nog resterende toernooien deze zomer.

Waarom tennis?
Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en bijna 570.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

Iedereen kan het leren
Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle speelniveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Flexibel
Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Gezondheid
Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:


  1. Slanker zijn

  2. Meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)

  3. Meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben

  4. Sterkere botten en spieren hebben

  5. Een betere conditie hebben


Lifetime sport
Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Gezellig
Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Veel verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

Goudse tennisverenigingen
De Goudse tennisverenigingen willen iedereen de mogelijkheid geven kennis te maken met tennis.

Voor iedereen is het goed om lekker te bewegen. En wat is leuker om te bewegen in spelvorm, ieder op zijn of haar eigen niveau?

Doe je een sport met wintercompetitie en staat dat in de zomer helemaal stil? Doe je helemaal geen sport, maar zou je tennis een keer willen uitproberen? Denk je wel eens dat het leuk zou zijn in de zomer lekker buiten sportief bezig te zijn? Dan is dit je kans!

Deze zomer bieden tennisverenigingen Be Quick en Ad Astra een zomerlidmaatschap aan.

Je bent dan meteen voor deze periode lid van de KNLTB en mag dan aan alle toernooien mee doen die door hen georganiseerd worden.

Waar kan ik verder tennissen?
Via de verenigingszoeker vind je snel een tennisvereniging bij jou in de buurt!

 

 


Foto: Digitaal Dagblad