Op een mooie Pinksterdag...

mainImage
Op een mooie Pinksterdag...

We boffen toch maar weer met het weer.

'Op een mooie Pinksterdag', uit de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink: wie kent het nummer niet.

Wij hebben niet één, maar zelfs twee mooie Pinksterdagen.

Pinksterzondag was het na het oplossen van de mist zeer aangenaam lenteweer met uitbundige zonneschijn. De temperatuur steeg naar circa 23 graden in de Goudse regio.

Pinkstermaandag wordt het nog enkele graden warmer en kan het met 25 graden zomers warm worden. Normaal is het deze tijd van het jaar 18 graden. Het is lekker zonnig en er staat een matige oostenwind. In de avond neemt de bewolking tijdelijk toe door de invloed van een lagedrukgebied boven Frankrijk, er is tevens een kleine kans op een bui. De oostelijke wind neemt iets toe en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Van dinsdag tot en met volgende week vrijdag is de zon vaak in het weerbeeld aanwezig. Er is met name dinsdag en kleine kans op een regenbui of onweersbui, maar de rest van de week blijft het zo goed als zeker droog. Met maxima tussen 24 en 27 graden is het 6 tot 8 graden warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010) voor de tijd van het jaar! Ook de nachten worden minder fris, de minima liggen in deze periode rond 14 graden Celsius in de Goudse regio!

Het nummer 'Op een mooie pinksterdag' komt uit de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

https://www.youtube.com/watch?v=TWs3wmYwxEA

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad