Onstuimige dag

mainImage
Onstuimige dag
Dinsdag wordt het een tamelijk onstuimige dag met in onze omgeving een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind (5 a 6 Beaufort) en windvlagen van circa 75 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind langzaam iets af en wordt in de avond matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Het wordt dinsdag circa 8 graden en het weerbeeld bestaat naast veel wind uit een mix van enkele buien en opklaringen. In de loop van de middag zet de temperatuur vanuit een noordelijke richting een langzame daling in.

In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 4 graden. Tijdens buien is er een kans op winterse neerslag (hagel/natte sneeuw). De wind is noordwestelijk en matig, windkracht 3 à 4 Beaufort

Woensdag schijnt de zon van tijd tot tijd, maar komen er ook enkele buien voor. Het wordt circa 6 graden en er waait een matige wind (3 à 4 Beaufort) uit noordelijke richtingen. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur woensdagmiddag maar een fractie boven het vriespunt.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Er waait dan een (zeer) zwakke noordenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Donderdag en vrijdag is het een groot deel van de dag droog en daarbij is het wisselend bewolkt. Het wordt circa 6 graden in de Goudse regio en daarmee is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar zaterdag en in het volgende weekend is er een grote kans op wisselvallig weer met neerslag en is het overwegend bewolkt. Met maxima van 7 graden en minima enkele graden boven het vriespunt ligt de temperatuur rond of een fractie iets boven de normale waarden voor half januari. De wind is nadrukkelijk aanwezig in het weekend.

Ook na het volgend weekend is er vooralsnog geen 'echt' winterweer op komst, het blijft zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar. Naast stevige buien is er ook van tijd tot tijd tamelijk veel wind.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad