Online praten over soa, GGD start pilot

mainImage
Online praten over soa, GGD start pilot

Je kunt nu ook online in gesprek gaan met een verpleegkundige van de soa poli van GGD Midden Holland. Bel je voor een afspraak dan kun je de komende drie maanden kiezen om langs te komen of het gesprek via de webcam te voeren. Vooralsnog gaat het om een pilot die deel uitmaakt van het landelijke project Webcamconsulten van het RIVM, waar ook de andere GGD regio’s aan meedoen.

Tijdens deze pilot doet de Universiteit Maastricht onderzoek. Het doel is om te onderzoeken hoe cliënten en verpleegkundigen de online consulten ervaren. Aan de hand van de onderzoeksresultaten zullen het RIVM en de GGD-en besluiten of online consulten ook in de toekomst zullen worden aangeboden.

De online consulten zijn alleen voor cliënten die een gonorroe- of chlamydia-test nodig hebben. De telefoniste bepaalt of je in aanmerking komt. Na het online consult krijgt men een pakketje thuisgestuurd waarmee ze zelf een soa-test kunnen afnemen. Vervolgens stuurt men de afgenomen test(en) terug naar de GGD. De GGD verwerkt de testen. De uitslag ontvangt men dan binnen twee weken via sms. Als blijkt dat je een soa hebt, kom je naar de soa poli voor behandeling.


Foto: Digitaal Dagblad