Ondernemers binnenstad zetten bloemetjes buiten

mainImage
Ondernemers binnenstad zetten bloemetjes buiten

Nee, ze gaan nog lang niet achter de geraniums zitten in de binnenstad. Integendeel! De Goudse binnenstadsondernemers hebben zin in de zomer en daarom gaan ze met z’n allen zorgen voor een enorme bloemenzee in het centrum.

De gezamenlijke ondernemers van het Doe-Platform van de SOG sloegen de (groene) handen ineen. Dinsdagmiddag 15 mei hielpen winkeliers uit alle straten om een paar duizend geraniums zelf in honderden potten te zetten.
Die bloembakken worden over de hele binnenstad verspreid. In één dag tijd werd de binnenstad omgetoverd tot een schitterende bloemenpracht. Op en om de markt komen grote overhangende bloembakken te hangen en ook de bakken in de stad en aan de bruggen zullen vol gezet worden met vrolijk bloeiende geraniums. Dat laatste gebeurt door Promen die ook zal zorgen voor het water geven van de bakken.

Op de vraag wat mensen graag zouden willen verbeteren in de binnenstad is de laatste jaren vooral gebleken dat bezoeker, bewoner en ondernemer in de binnenstad graag meer groen en bloemen ziet. Zo vol bloemen heeft de stad er nog nooit uitgezien! Dankzij een bijdrage van de gemeente en van de ondernemers, maar ook dankzij de handen van ondernemers en bewoners van de binnenstad wordt het deze zomer tussen de geraniums zitten in Gouda.


Foto: Digitaal Dagblad