OM vervolgt buschauffeur voor dodelijk ongeval Rhodé Zondag

mainImage
OM vervolgt buschauffeur voor dodelijk ongeval Rhodé Zondag

De 14-jarige Rhodé Zondag uit Woerden kwam op 16 april bij een tragisch verkeersongeval op de Thorbeckelaan in Gouda om het leven. De domineesdochter uit Woerden belandde met haar fiets onder een lijnbus. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Zondag was op weg naar huis, na een schooldag op het Goudse Driestar College, waar ze in de tweede klas van het vwo zat. Na nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval heeft het Openbaar Ministerie (OM) nu besloten de buschauffeur strafrechtelijk te vervolgen. Hem of haar – de aanklager kan niets zeggen over de identiteit van de verdachte – wordt dood door schuld ten laste gelegd. Wanneer de buschauffeur moet voorkomen, is nog onduidelijk. Zo heeft het OM bekend gemaakt.

Het slachtoffer fietste over de Thorbeckelaan toen zij door nog onbekende oorzaak onder een voorbij rijdende streekbus terecht kwam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer nog gereanimeerd. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Meerdere personen, zowel in de bus als op straat, zijn getuigen geweest van het dodelijk ongeval. Zij kregen slachtofferhulp aangeboden. De buschauffeur werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzocht de afgelopen maanden de toedracht van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde rond 13u15 op de Thorbeckelaan. Het tragische verkeersongeval deed zich voor vlakbij de uitgang van de GSG Leo Vroman en crèche Partou. Sommige leerlingen van de GSG Leo Vroman zagen het tragische ongeval voor hun eigen ogen gebeuren. Ze werden opgevangen op school.

Het meisje fietste zoals elke schooldag van haar school het Driestar College in Gouda naar haar huis in Woerden, samen met een groepje mede-leerlingen. Mede-leerlingen hebben het fatale ongeval dus ook zien gebeuren.

Het meisje is de dochter van predikant Wijnand Zondag, die het weekend voor het overlijden van zijn dochter in de Woerdense Bethlehemkerk nog preekte over de wil van God en hoe daarmee in het reine te komen wanneer je een geliefde zoals een kind verliest.

goudsdagblad.nl/15-jarige-meisje-uit-woerden-verongelukt-op-thorbeckelaan/

goudsdagblad.nl/vader-doodgereden-rhode-preekte-over-het-verlies-van-een-kind/


Foto: Digitaal Dagblad