Normaal Hollands zomerweer...

mainImage
Normaal Hollands zomerweer...

Vanochtend is het droog en zonnig. De temperatuur loopt geleidelijk op naar circa 18 graden aan het eind van de ochtend. De wind ruimt in de eerste ochtenduren naar het westen en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vanmiddag is er een mix van zon en convectieve wolken (stapelwolken). Het is normaal Hollands zomerweer met maxima rond 22 graden in de Goudse regio. Er waait een matige wind (3 tot 4 Beaufort) uit westelijke richtingen. De wind neemt aan het eind van de middag geleidelijk in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vanavond lossen de stapelwolken op door het wegvallen van de convectie en wordt het tot zonsondergang (Gouda: 21.13 uur) zonnig. Er passeren enkele velden met dunne sluierbewolking over onze regio, waardoor de zonsondergang een prachtige rode gloed krijgt. De wind is overwegend zwak (2 Beaufort) en krimpt in de loop van de avond van west naar zuid.

In de nacht naar zondag is het overwegend onbewolkt/helder. De wind valt weg en het belooft een frisse nacht te worden. De minimumtemperatuur komt uit rond 10 graden in de Goudse regio. Er kan een lokale mistbank of grondmist gevormd worden.

Zondag waait de overwegend matige wind (3 Beaufort) uit een zuidelijke richting en daarmee wordt warme lucht naar onze regio geblazen. De zomer keert terug met middagtemperaturen van 26 graden in het Reeuwijkse plassengebied tot 27 graden in het centrum van Gouda. Het is daarbij vrij zonnig met enkele wolkenvelden. De kans op een bui in het Groene Hartgebied is klein.

Ook maandag is het nog behoorlijk warm zomerweer met een middagtemperatuur van 23 of 24 graden. In de loop van maandagmiddag wordt de warme lucht vanuit een westelijke richting verdreven. Daarbij raakt het bewolkt en trekken later op de dag ook enkele buien over de regio. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar west en is matig van kracht (3 tot 4 Beaufort).

De rest van de week is het over het algemeen vrij normaal Hollands zomerweer met middagtemperaturen van 21 tot 23 graden. De westenwind blaast met name dinsdag nog enkele buien over het Groene Hartgebied, maar de neerslaghoeveelheden zijn klein. Er is een afwisseling van zon en wolken.

Donderdag en vrijdag verlopen opnieuw warmer met circa 26 graden en tamelijk veel zon. Het weertype met een afwisseling van een paar warme dagen gevolgd door een paar koelere dagen houdt volgens de meeste weermodellen voorlopig aan. Daarbij keert de droogte terug!


Foto: Digitaal Dagblad