Intocht Sinterklaas is in aantocht...

mainImage
Intocht Sinterklaas is in aantocht...

Vol verwachting klopt ons hart....

De intocht van Sinterklaas is in aantocht. De Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten meren op zaterdag 17 november aan bij het Regentesseplantsoen. Zie hieronder het volledige programma.

za. 17 nov.  INTOCHT SINTERKLAAS
Om kwart over 10 komt de stoomboot aan bij het Regentesseplantsoen. De intocht start om 11u00. Daarna volgt een ronde door de stad: Herpstraat, Kleiweg, Turfmarkt, Lange Groenendaal,  Korte Groenendaal, Markt, Wijdstraat, Korte Tiendeweg, Zeugstraat, Nieuwe Marktpassage en om 12u30 ontvangst op het bordes van het stadhuis. Kijk op www.sinterklaasgouda.nl voor meer informatie.



ACTIVITEITEN
In de stad zijn uiteenlopende activiteiten en festiviteiten. Behalen Pietendiploma: van 11u00-15u00 op de omgeving Waag. Het Pietendiploma is te behalen met o.m. Ponyrijden, Koorddansen, Pakjes gooien en Pepernoten mikken. Als beloning mag er worden gevaren in een echte Pietenboot die vlak bij de kleiwegbrug liggen! Meer informatie op www.sinterklaasgouda.nl.



17 nov.-5 dec. HUIS VAN SINTERKLAAS IN MUSEUM GOUDA
Voor het eerst verblijft Sinterklaas dit jaar in Museum Gouda. Van 17 november tot en met 5 december wordt Museum Gouda omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas. De hele periode zijn er verschillende activiteiten in het tijdelijke huis van de Sint. Kinderen helpen de Goedheiligman met de zoekgeraakte beer van Knuffelpiet. Ze leren spelenderwijs over eeuwenoude verhalen rond Sint-Nicolaas, kunnen hun schoen zetten en gaan op zoek naar verborgen chocolademunten. De Sint nodigt alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, meesters en juffen uit om bij hem op bezoek te komen!



Familieprogramma
Ojee, de Beer van Knuffelpiet is zoek. De Sint roept alle kinderen op hem te helpen om de beer te zoeken. In een gezellig doe-programma worden families door Museum Gouda geleid. Na een aantal opdrachten ontvangt niemand minder dan Sinterklaas zelf de kinderen in zijn werk- en slaapkamer. Het programma van 60 minuten is te volgen op woensdag en zondag om 13u00, 14u15 en 15u30. Toegang €4,- (tot 3 jaar gratis, de Museumkaart is niet geldig). Reserveren is verplicht via rondleidingen@museumgouda.nl. Kijk voor meer en actuele informatie op de website www.museumgouda.nl.

za. 17 nov. Gratis preview tijdens de Pietenspelen
Op 17 november komt Sinterklaas aan in Gouda. Kinderen die niet kunnen wachten om te zien waar Sinterklaas gaat slapen kunnen alvast een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas. Via de ingang aan Oosthaven 10 is de werk- en slaapkamer van de Sint tussen 12u00 en 15u30 uur gratis te bekijken. De Sint komt die dag zelf ook even langs om de sleutel van het museum te ontvangen van de directeur.



wo. 21 nov. Zet je schoen in het museum
Kinderen kunnen dit jaar hun schoen zetten in Museum Gouda! Schoentjes kunnen tussen 12u00 en 17u00 worden gebracht bij de entree aan Oosthaven 9. Op zaterdag 24 november kunnen de schoentjes tussen 12u00 en 17u00 weer worden opgehaald en kan gratis een bezoek gebracht worden aan Sinterklaas. Het schoen zetten wordt mogelijk gemaakt door banketbakkerij Van Dijk.

za. 24 nov. Het geheim van Sinterklaas
Naast het ophalen van de schoen kunnen kinderen op zaterdag 24 november ook in de binnenstad op zoek naar de naam van de beer van Knuffelpiet. In diverse winkels in Gouda zijn letters te ontdekken die samen de naam van Beer onthullen. Als de naam gevonden is kunnen de kinderen tussen 12u00 en 17u00 naar Museum Gouda om het te vertellen aan Sinterklaas. De Sint doet tussen 13u30 en 14u00 even een dutje. De toegang is de hele dag gratis en reserveren is niet nodig.



za. 1 dec. Samenwerking Winkelcentrum Bloemendaal
Kinderen die tijdens de intocht in Winkelcentrum Bloemendaal een mooie muts voor de beer van Knuffelpiet hebben gemaakt, kunnen deze op zaterdag 1 december aan Beer en Sinterklaas komen geven. Sinterklaas ontvangt de kinderen graag in zijn tijdelijke huis in Museum Gouda tussen 11u00 en 15u00 via de entree aan Oosthaven 9. Tussen 12u30 en 13u00 doet de Sint even een dutje. De toegang tot het museum is die dag, op vertoon van de pietenmuts, gratis.

wo. 5 dec.       PAKJESAVOND

 


Foto: Digitaal Dagblad