Nieuwe Rabobank aan Burgemeester Jamessingel

mainImage
Nieuwe Rabobank aan Burgemeester Jamessingel

Rabobank Gouwestreek opende maandag de deuren van haar nieuwe thuisbasis aan de Burgemeester Jamessingel 41, centraal gelegen naast het NS-Station.Het nieuwe multifunctionele kantoor aan de Spoorzone vervangt de bestaande Rabobank-vestigingen in Gouda. De huidige vier vestigingen in Gouda gingen op in het nieuwe multifunctionele gebouw. Ook de automaten van de vestigingen aan de Nieuwe Markt en in winkelcentrum Bloemendaal verhuisden mee naar het nieuwe kantoor.

Ondanks de bouw van het nieuwe kantoor levert Rabobank flink wat kantoormeters in. Door het aantal m2 dat is gebouwd intensiever en efficiënter te benutten en door een deel van het pand te verhuren wordt bespaard op de totale huisvestingskosten van de Rabobank in Gouda. Het nieuwe kantoor voldoet aan de certificering ‘BREEAM Excellent’ en is daarmee een van de duurzaamste gebouwen in Gouda. Dura Vermeer bouwde, in samenwerking met lokale ondernemers, de nieuwe thuisbasis van Rabobank Gouwestreek.

Het kantoor aan de Burgemeester Jamessingel is een eigentijdse werkplek voor medewerkers en een bruisende ontmoetingsplaats voor klanten en leden. De verhuizing naar het centraal gelegen kantoor verbetert voor klanten en medewerkers de bereikbaarheid per auto, fiets, OV of lopend.


Een ieder is vanaf maandag 29 oktober welkom op deze centrale plek die goed bereikbaar is per fiets, openbaar vervoer of auto.

Bankzaken en ontmoetingsplek
Klanten van de Rabobank kunnen in het nieuwe kantoor terecht voor al hun bankzaken. Het ontmoetingsplein op de begane grond biedt plaats aan een ‘werkcafé’ waar maatschappelijke organisaties terecht kunnen voor een afspraak of bijeenkomst. Daarnaast houdt de bank diverse activiteiten in het pand. Bijvoorbeeld cursussen online bankieren en kennisbijeenkomsten. ,,Zo is het nieuwe kantoor een transparante, uitnodigende en duurzame ontmoetingsplek in het hart van de regio, de stad en de maatschappij. Precies waar de Rabobank zich thuis voelt", aldus directeur Caspert van der Wel. ,,Het is een multifunctionele ontmoetingsplaats voor klanten en inwoners van Gouda..."

Duurzaam gebouw
Het nieuwe Rabobank-kantoor is een van de meest duurzame gebouwen van Gouda. Het gebouw behaalde zelfs de BREEAM-certificering Excellent. Een pand moet daarvoor aan veel duurzaamheidseisen voldoen. Het BREEAM-gecertificeerde gebouw beschikt tevens over de nieuwste duurzaamheidskenmerken.  Naast veel gebruikelijke duurzaamheidsaspecten zoals zonnepanelen, LED-verlichting en wamte/koude-opslag is de inbouw in de gevel van twee grote, vaste verblijfplaatsen voor de gewone dwergvleermuis opmerkelijk. De beplanting én de verlichting op het terrein zijn ook afgestemd op de aanwezigheid van vleermuizen. Verder zijn er 25 nestgelegenheden voor de gierzwaluw in de gevel ingebouwd. Het is gebleken dat gierzwaluwen gebruik maken van kunstnesten. Door de gebouwen van speciale kunstnesten te voorzien, kunnen we deze vogels behouden in onze steden en dorpen.

Tevens reguleert de groenvoorziening binnen het zuurstof en vochtgehalte in het gebouw, zijn er waterbesparende toiletten en kranen én zijn de luifels in de gevel die direct zonlicht weren ook het vermelden waard. Uiteraard zijn er nog meer aspecten van belang voor de certificering, maar dit zijn de meest in het oog springende.


Een kijkje nemen in één van de duurzaamste kantoren van de regio? Dat kan tijdens het Festival Rabobank OPEN(t) op 8 december.

Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de website van Rabobank Gouwestreek: www.rabobank.nl/gouwestreek en op de media-kanalen van Gouds Dagblad. Van harte welkom!

Informatie over openingstijden, diensten en producten is te vinden op www.rabobank.nl/gouwestreek.


Foto: Digitaal Dagblad