Nederlands Kampioen Cheeseburger bakken komt naar Ad Adstra

mainImage
Nederlands Kampioen Cheeseburger bakken komt naar Ad Adstra

De Gouwenaar Jürgen Palsgraaf werd oktober 2016 Nederlands Kampioen Cheeseburgerbakken. De ludieke competitie was uitgeschreven door SensationKaas, de organisatie die twee dagen lang de Markt in Gouda belegde met haar jaarlijkse kaasfeest. Nog voor de uitslag bekend werd gemaakt, liet Jürgen weten dat als hij Nederlands kampioen zou worden, dat hij dat dan Cheeseburgers zou gaan bakken tijdens het Open Tennistoernooi van tennisvereniging Ad Astra. En ja hoor: Jürgen (toevallig ook lid van Ad Astra) hield zich aan zijn woord. Zijn komst en die van zijn vele honderden heerlijke burgers bleek een doorgebakken en doorslaand succes. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank. Niet verwonderlijk dat hij dit jaar op herhaling gaat.Woensdag 22 augustus is hij van de partij met zijn bijzonder smakelijke burgers en speciale ingrediënten, trekt hij zijn schort aan en gaat hij voor de spelers en bezoekers van het Ad Astra Kaasstad-tennistoernooi zijn bak-kunsten etaleren. Een iedereen kan dan komen genieten van zijn onvolprezen Cheeseburgers.

Overigens is het de laatste keer dat Jürgen zijn befaamde burger en publiek en voor het publiek bakt, prepareert en serveert. ,,Ja, dit is de laatste keer dat een ieder van deze burger kan genieten. Volgend jaar ga ik wat anders doen en klaarmaken. Wat dat is en wordt, is nog een Gouds geheim...."Het NK Cheeseburgers bakken was een van de hoofdgerechten van SensationKaas editie 2016. De jury onder leiding van Toby Tredgett van Chef’s Unilimited lette daarbij op de voorbereiding en de ingrediënten, de vorm en de smaak. Toby en spreekstalmeester Jasper Kuin hadden er zelf ook duidelijk lol in en lardeerde de competitie met lollig, smaakvol en smeuïg commentaar en leerzame weet-je-datjes. Jürgen Palsgraaf, Mels Schrijvers van Zenden en Gertjan Zwijnenburg bereikten de finale die op de mobiele barbecues van Chef’s Unilimited werden voorbereid en gebakken.

Jürgen kwam met zijn This is iT-burger op de proppen. Mels maakte (stiekem samen met zijn vader Cherry) de Mel’s Goudsche Cheeseburger en GertJan noemde zijn bbq-gerecht de Beugelburger. Opmerkelijk was wel dat de burger van Mels gemaakt werd op basis van het recept van zijn oma en moeder die beiden vegetarisch zijn.

De burger van Jürgen viel uiteindelijk als beste in de smaak. ,,Met een recept dat al dertig jaar bij ons door de familie gaat. Met echte Goudse boeren belegen kaas van Leo Versluis, vet en grof gemalen gehakt van het Schotse runderras Black Angus van Gildeslager Cor van Sprang. En daar heb ik op verzoek nog twee geheime ingrediënten aan toegevoegd: een zelfgemaakte bbq-saus en een in knoflook gewreven portobello”, aldus de Nederlands Kampioen Cheeseburgerbakken.

Het water loopt ons in ieder geval nu al uit de mond.Zo ook van/voor het hele menu van deze week:
Maandag: Mexicaans, met Ties Peelen als chefkok.
Dinsdag: Lasagne van souschef Jos Disseldorp.
Woensdag: De befaamde winnende Cheesburgers van Jürgen Palsgraaf (met chips van Pomms). Vegetarisch ook mogelijk...
Donderdag: Wrap, met alles er in. Met Loek Peelen als wrapper
Vrijdag: Broodjes Hot Dog American Style en Broodjes Pulled Chicken van Jan Koole en staf.
Zaterdag: Turkse Pizza en belegde stokbroodjes falafel en geitenkaas, sla, komkommer en een heerlijke chutney.
Zondag: Pannenkoeken, Sate en frituurhapjes.

De frontfoto is gemaakt door Yvonne Palsgraaf, ja toevallig ook de vrouw van Jürgen…


Foto: Digitaal Dagblad