Nederlanders zijn meer actief op internet

mainImage
Nederlanders zijn meer actief op internet

Nederlanders zitten maandelijks gemiddeld 61 uur te internetten op de smartphone. Dat is meer dan in 2016. Toen zat de gemiddelde Nederlander nog 40 uur op de smartphone te internetten. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het onderzoek werd afgenomen onder vierduizend deelnemers.

We besteden bijna 26 uur aan het gebruik van Facebook en om te browsen op Google.com. Daarnaast spenderen we drie uur aan online shopping op platforms zoals AliExpress en bol.com. Die categorie wordt overigens steeds populairder. In 2016 zaten we nog geen twee online te shoppen.

Ook is uit onderzoek gebleken dat bezoekers gemiddeld twee tot drie minuten op een website zitten. Spraakcommando’s via Siri of Google Assistant, winnen overigens niet aan terrein. Maar drie procent geeft aan af en toe gebruik te maken van deze functie. Het is erg opvallend dat de ruime meerderheid bewust weleens een internet loze dag heeft. Zeker 80 procent geeft dat aan. Dat doen 4 van de 5 Nederlanders door bijvoorbeeld de telefoon uit te zetten. Toch verwacht SIDN dat de online-uren alleen maar toe zullen gaan nemen de komende jaren.


Foto: Digitaal Dagblad