Musical Troje uitgeroepen tot Beste Nieuwe Musical van Nederland

mainImage
Musical Troje uitgeroepen tot Beste Nieuwe Musical van Nederland

De musical Troje van de Theaterbakkerheij is maandagavond uitgeroepen tot de Beste Nieuwe Musical van Nederland. De felbegeerde award werd tijdens de jaarlijkse Amateur Musical Awards in het Rotterdamse Luxortheater uitgereikt. Alvorens was de musical ook genomineerd in de categorie Beste Vormgeving/Toneelbeeld.

,,Het is een geweldige prestatie dat Troje, een muziektheater productie over een thema waar nog geen musical over bestond, wordt uitgeroepen tot de beste amateurmusical van Nederland! We zijn trots op iedereen die hieraan heeft bijgedragen van productie tot castleden, van decorbouwers tot technici. Zonder de enorme passie en inzet die iedereen heeft getoond was ons dit nooit gelukt. Een fantastische teamprestatie!”, aldus een uitzinnige Ruud Bakker – samen met John de Heij en Inge Bos oprichter van de Theaterbakkerheij.

De Amateur Musical Award is een juryprijs voor de beste prestatie in een Nederlandse amateurmusicalproductie. Een professionele vakjury – dit jaar bestaande uit onder andere Jacques d'Ancona, Lone van Roosendaal en René van Kooten – bepaalt de winnaars.

Troje werd een ongekend succes met maar liefst 14 uitvoeringen, bestaande uit een cast van 83 spelers. Ruim 9000 bezoekers hebben de musical mogen aanschouwen, eerst in Sporthal Concordia in Haastrecht en vervolgens in De Goudse Schouwburg.

En de Theaterbakkerheij stoomt door! Nu met producties in eigen theater. De Theaterbakkerheij opende in november 2018 haar deuren aan de Gouderaksedijk (naast GOUDasfalt) in Gouda. In dit nieuwste multifunctionele theater van Gouda is plek voor 150 bezoekers die kunnen genieten van kleinschalige theaterproducties, masterclasses, live bands, kleinkunst acts en meer.


Foto: Digitaal Dagblad