Motregen op zaterdag, opklaringen op zondag

mainImage
Motregen op zaterdag, opklaringen op zondag
Het blijft zowel zaterdag als zondag overwegend bewolkt met van tijd tot tijd een kleine bui, waarbij het zondag wel vaker droog is dan zaterdag. De wind is matig, maar trekt af en toe even aan. Het wordt 8 graden. Het weekend verloopt grotendeels grijs.

Zaterdag wordt het opnieuw een bewolkte dag. Als de zon kortstondig doorbreekt dan zal dat in het Groene Hartgebied in de ochtenduren zijn. In onze omgeving overheersen de droge perioden, maar af en toe valt er ook een beetje motregen. Met 8 graden Celsius is het tamelijk zacht voor begin januari. Normaal wordt het 6 graden Celsius in de eerste decade van januari. De wind is noordwestelijk en matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar zondag blijft het bewolkt, maar de kans op neerslag is zeer klein. De minima komen rond 5 graden Celsius uit. De noordwester is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Zondag is het weerbeeld somber met veel bewolking. Een groot gedeelte van de daglichtperiode is het droog, maar korte perioden met motregen zijn niet uitgesloten. Mogelijk is er in de middag lokaal een glimp van de zon, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft de zon achter een dik pakket bewolking verscholen. Het wordt circa 8 graden Celsius. De west-noordwestenwind houdt zich rustig en is zwak tot matig van kracht (windkracht 2 à 3 Beaufort).

Maandag is het in de ochtend overwegend bewolkt en droog. Lokaal kan de zon even schijnen. In de middag neemt de kans op lichte regen geleidelijk toe en vooral in de avonduren kan het regelmatig regenen met een lichte intensiteit. Het wordt maximaal 9 graden Celsius in de Goudse regio. De westelijke wind is in de ochtend zwak, windkracht 2 Beaufort. In de middag neemt de wind geleidelijk toe naar matig, windkracht 3, later 4 Beaufort. In de avonduren is de wind het krachtigst en kan 5 Beaufort bereiken (vrij krachtige wind).

Dinsdag en woensdag worden twee winderige dagen. In het Groene Hart waait dinsdag een (vrij) krachtige noordwester (windkracht 5 à 6 Beaufort). Woensdag is de wind matig, soms even vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort. Dinsdagavond kunnen windstoten tot 80 km./uur kunnen in de Goudse regio voorkomen.  Het weerbeeld bestaat op beide dagen uit wolkenvelden, buien en perioden met zon. Dinsdag is het circa 9 graden Celsius en woensdag ongeveer 8 graden Celsius.

Donderdag en vrijdag blijft het op een enkele bui na droog. Er staat minder wind en naast wolkenvelden zijn er ook zonnige perioden. De temperatuur daalt door een naar noordoost draaiende wind naar circa 4 graden en in de nacht naar vrijdag is er kans op lichte vorst. De noordoostenwind is donderdagochtend matig (windkracht 4 Beaufort), maar neemt in de loop van de dag af naar matig, windkracht 3 Beaufort. Vrijdag neemt de wind verder af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Vrijdagavond valt de wind weg en is er sprake van windstilte.

In het weekend van 12 en 13 januari wordt het hoogstwaarschijnlijk zachter bij een naar west draaiende wind. Minima komen dan in de nachten enkele graden boven het vriespunt uit. Maxima van 8 of 9 graden Celsius overdag. De westenwind is zwak, hooguit matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda 


Foto: Digitaal Dagblad