Mooie nazomerdag...

mainImage
Mooie nazomerdag...
Donderdag wordt een heerlijke dag met temperaturen tussen de 19 en 22 graden. In de dagen erna draait de wind naar het noorden en wordt het een stuk frisser, hoewel de zon zich geregeld laat zien.

Donderdag is er veel zon en komt de maximumtemperatuur rond de 20 graden te liggen. De zuidwesten wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Bft. In de avond neemt de bewolking van het noordwesten uit geleidelijk toe op nadering van het zwakke koufront, het blijft droog.

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt de bewolking dikker en blijft het tot vroeg in de ochtend waarschijnlijk nog droog. De minimum temperatuur komt rond de 13 graden te liggen. De wind draait na middernacht van het zuidwesten naar het noord tot noordoosten en is kracht 3 Bft, mogelijk eventjes kracht 4 Bft. Achter het front stroomt koelere lucht over Het Groene Hart.

Vrijdag overdag is aanvankelijk veel bewolking, met een kans op wat hele lichte regen. In de loop van de ochtend wordt de bewolking steeds dunner en in de middag zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. De maximum temperatuur ligt rond de 15 graden. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig kracht 3 Bft.

Na passage van het front komt de Goudse regio op zaterdag en zondag onder invloed te liggen van het hogedrukgebied met de kern ten westen van Gouda. Dit geeft in het weekeind rustig weer met vooral op zondag veel zon. De maximum temperaturen liggen rond de 15 graden, minimum temperaturen liggen dan rond de 7 graden. De wind komt in het algemeen uit een noordelijke richting en is zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft.

Vanaf maandag neemt de kans op lichte neerslag geleidelijk toe. De maximum temperaturen liggen dan rond de 15 graden en in de nachten rond de 7 graden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad