Mix van zon en stapelwolken

mainImage
Mix van zon en stapelwolken
Vandaag hebben wij in het Groene Hartgebied in de ochtenduren nog te maken met veel bewolking en valt er in de vroege ochtend nog af en toe lichte regen of lichte motregen. In de loop van de ochtend klaart het breed op. Er waait een zwakke tot matige noordwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft droog. De wind neemt geleidelijk iets in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Het wordt 14 à 15 graden in de Goudse regio.

Vanavond klaart het breed op, waardoor het snel afkoelt. Aan het eind van maandagavond is de temperatuur gedaald naar 5 graden Celsius. Dit is tevens de minimumtemperatuur in deze nachtelijke uren, want na middernacht neemt de bewolking weer toe en is er van nachtelijke uitstraling geen sprake meer. De bewolking heeft als het ware de eigenschap van een deken, waardoor de temperatuur evenals de voorgaande nacht weer oploopt. Bovendien neemt de wind ook toe naar matig (4 Beaufort), dit is ook een factor om de temperatuur te laten oplopen. Aan het eind van de nacht naar dinsdag is de temperatuur alweer opgelopen naar 9 graden Celsius.

Dinsdag is het tamelijk onstuimig. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort in de Goudse regio. Op de Reeuwijkse plassen kan het soms even krachtig (6 Beaufort) waaien en is kans op stevige windvlagen tot 60 km/uur. Het is overwegend bewolkt, maar het blijft overwegend droog. De zon is niet of sporadisch te zien. Het wordt circa 14 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen.

Woensdag staat er iets minder wind dan op dinsdag. De bewolking blijft overheersend, maar soms weet de zon voor langere tijd door te breken. In het Groene Hartgebied blijft het zo goed als zeker droog. De temperatuur ligt met circa 14 graden Celsius rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Donderdag en vrijdag verandert er nauwelijks iets aan het regionale weerbeeld. De bewolking blijft overheersend en soms breekt de zon kortstondig door. Het blijft bij ons in het westen van Nederland overwegend droog. De maximumtemperatuur is circa 13 graden Celsius en de noordwestenwind is matig tot krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort.

In het volgend weekend wordt het gevoelig kouder. De middagtemperatuur zakt naar circa 9 graden Celsius en waarschijnlijk neemt de wind in kracht toe. Het herfstplaatje wordt zaterdag compleet gemaakt door stevige regenbuien met neerslag van enige betekenis. De extreme droogte wordt er weliswaar niet mee opgelost, want zondag is de neerslagkans zeer klein.

Na het volgend weekend neemt in de nachten de kans op lichte vorst toe tijdens brede opklaringen. Overdag is het volgens de recentste lange termijnverwachting wisselend bewolkt en neerslag wordt niet verwacht. De maxima liggen dan rond een frisse 8 graden Celsius. De wind is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit noordoostelijke richtingen.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


| Foto: Digitaal Dagblad