Mike Lingen vertelt bij Jinek over periode na heftig treinongeluk

mainImage
Mike Lingen vertelt bij Jinek over periode na heftig treinongeluk

Gouwenaar Mike Lingen was een veelbelovend jiu jitsu-talent bij Den Edel Gouda Nederland, tot hij vorig jaar een treinongeluk kreeg op Centraal Station Gouda waardoor hij zijn onderbeen en zijn oor verloor. Even leek het ook of zijn hersens flink beschadigd waren. Na een jaar revalideren gaat het nu extra prima met hem en is hij zelfs bezig met een opleiding tot gymleraar.

Woensdagavond 13 juni zat Mike samen met zijn moeder aan tafel bij Eva Jinek. Hij vertelde samen met zijn moeder zijn persoonlijke verhaal op tv bij Jinek. In de uitzending van Jinek zie je korte fragmenten van zijn herstel en de tegenslagen. Ook laat Mike Eva aan zijn oor voelen, die in zijn buik is genaaid. Dit zodat deze lichaamseigen blijft en Mike kan kiezen of hij het oor terug wilt laten zetten.Misschien kun je het je nog herinneren: het ongeluk dat zich vorig jaar op 24 februari 2017 afspeelde op station Gouda. Hij zag andere vrienden in een trein zitten en besloot ze uit te zwaaien. Hij rende naar de vertrekkende trein, struikelde en viel en belandde tussen de trein en het perron. Zijn linkerbeen kwam onder de trein terecht, zijn rechteroor moet hij verloren zijn door de klap van zijn hoofd tegen het betonnen perron. Bijna twee weken lag hij in coma, maar de vechter - die onder meer bekend is in de Goudse judo- en jiu jitsu-wereld - kwam daar toch weer uit.

Het ongeluk maakte op veel mensen en vooral jongeren een diepe indruk. Heel Gouda had het erover.

Een periode van bijna 2 weken coma volgde, waarin ook duidelijk werd dat zijn been geamputeerd moest worden.

Mike's vrienden Hans Offringa en Denise Kwant (twee studenten journalistiek) maakten een documentaire over de periode na het ongeval en de vechtlust van Mike om er weer boven op te komen. Offringa en Kwant vonden het verhaal van Mike zo bijzonder dat ze hem volgden voor de documentaire Vechtlust. Verder vertellen ook zijn ouders, en drie vrienden het verhaal vanuit hun positie. Hoe ze bijvoorbeeld het ongeluk en de periode erna hebben ervaren.

‘Vechtlust’ gaat op 16 en 17 juni in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en zal daarna op verschillende filmfestivals te zien zijn.


Foto: Digitaal Dagblad