Midzomermarkt wordt groots stadsfeest

mainImage
Midzomermarkt wordt groots stadsfeest

De Midzomermarkt is van oorsprong een initiatief van de Tiendewegwinkeliers. Niet veel later kwam de Zeugstraat erbij. En vorig jaar bij het 25-jarige jubileum breidde de Midzomermarkt zich uit met de Nieuwe Marktpassage en de Wilhelminastraat. Bij de 26-ste editie, donderdag 23 augustus, wordt de hele binnenstad ingericht met gezellige kraampjes en als zomerbraderie. Een braderie met foodtrucks en miniconcerten op zeven podia in de binnenstad van Gouda.
Midzomermarkt nog grootser
Dit jaar wordt de Midzomermarkt dus nog grootser, de hele binnenstad doet mee, er zijn de hele dag muzikale optredens en kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Het wordt een feest voor jong en oud.

De Wilhelminastraat wordt omgetoverd tot bierstraat waar je verschillende bieren kunt proeven. Aan de Tiendeweg komt een Aziatisch gedeelte met terras en hapjes. Bij David’s Gelato, de Agnietenkapel, de Blauwstraat en de Groenendaal komen podium’s met bandjes en door heel de stad staan kraampjes van ondernemers uit Gouda, maar ook van buitenaf. En er zullen verschillende ambachten getoond worden.

500 kraampjes
Donderdag 23 augustus is de binnenstad van Gouda derhalve 'the place to be' voor een dagje uit. Verspreid door de binnenstad, staan zo'n 500 kraampjes met aantrekkelijk aanbiedingen, leuke hebbedingetjes, maar ook met overheerlijke lekkernijen voor de fijnproevers.

Iedere winkelstraat doet zijn eigen inrichting en verspreid over de binnenstad komen er podia waar optredens plaatsvinden die rouleren. Op de kop van de Kleiweg verwelkomt het Vlister Mannenkoor het publiek dat vanaf het station komt. Verder zijn er optredens op de podia achter de Agnietenkapel, hoek blauwstraat/Hoogstraat, hoek Tiendeweg/Zeugstraat en op de Groenendaal. Hier treden bij toerbeurt feestartiest Irvine, een Ierse en Brassband, de Norbadenco & Friends, aanstormende talenten van de Muziekfabriek Rolling Sticks en zelfs een mystery zangeres op.

Foodplein
Maar er is nog veel meer. Wat te denken van een Foodplein met foodtrucks met heerlijke hapjes Achter de Waag en de Agnietenkapel. En de Tiendeweg dat is ingericht als Aziëplein met lekkere hapjes en proeverijen. Zo krijg je helemaal het idee dat je op een festival bent beland in de binnenstad van Gouda.

De kinderen hoeven zich ook geen moment te vervelen. Er lopen clowns met ballonnen rond, ze kunnen op de foto met Lucky Luck of zich uitleven op de 21 meter lange stormbaan die Achter de Waag, ter hoogte van Omodo, ligt.

Warenmarkt en kaasmarkt
De warenmarkt en de kaasmarkt zijn natuurlijk ook van de partij. Kortom, het wordt een groot feest waaraan de hele binnenstad meedoet, een echt stadsfeest dat van 10 tot 18u00 duurt.


Foto: Digitaal Dagblad