Met Jumbo naar Troje voor halve prijs

mainImage
Met Jumbo naar Troje voor halve prijs

Na het ongekende succes van ‘De Titanic’ brengt De Theaterbakkerheij in samenwerking met De Goudse Schouwburg ‘TROJE!’, een semiprofessionele muziektheaterproductie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band. Te zien op 21, 22, 23, 28 en 29 september in de Goudse Schouwburg.Als sponsor mag Jumbo Gouda op dinsdag 25 september de grote zaal met 840 bezoekers vullen. Henk Hagendoorn, eigenaar van de twee Jumbo zaken in Winkelcentrum Bloemendaal en de Sportlaan in Oosterwei, laat zijn klanten, relaties en personeel hiervan mee profiteren. Klanten van Jumbo mogen voor de helft van het gangbare tarief het theaterspektakel bekijken en bijwonen. Of ze krijgen het tweede kaartje gratis. Dus als je alleen gaat, mag je voor 12,50 euro. Met z'n tweeën ga je voor 25 euro. Op = Op! Overigens zijn deze kaarten alleen te koop bij de servicebalie van de vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal.

Na het grote succes van de muziektheatervoorstelling De Titanic, reed de stichting De Theaterbakkerheij de eerste twee weken van mei de muziektheatervoorstelling Troje al naar binnen in het Haastrechtse Concordia. Eind september is De Goudse Schouwburg aan de beurt. ,,Het loopt storm. De kaartverkoop verloopt naar wens. De voorstelling van vrijdag 28 september is al uitverkocht. Die kant gaat het met de andere voorstellingen ook op", zo zegt Ruud Bakker, met John Heij de twee initiatiefnemers en stuwende en trekkende krachten achter De Theaterbakkerheij.Over Troje!
‘TROJE! Hoe liefde een stad verwoest’. Een verhaal over onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard. Een semi professionele muziektheater productie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=jfvRLyvRwOY

In deze versie vertellen de verschillende Goden het verhaal van de Trojaanse oorlog: Helena, koningin van Sparta en één van de mooiste vrouwen van haar tijd, is geschaakt door de Trojaanse prins Paris. De Griekse vorsten van verschillende regio’s vormen met moeite een eenheid en proberen haar terug te halen. Om de onneembare vesting binnen te dringen verzint Odysseus in het 10de oorlogsjaar een list: hij verstopt 30 belangrijke strijders in een houten paard en weet de Trojanen ertoe te bewegen het gevaarte als een trofee binnen te halen. De uren van Troje zijn geteld…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=pJW1dMezu1I

Stichting De Theaterbakkerheij
Stichting De Theaterbakkerheij heeft het voornemen om met regelmaat theaterproducties te realiseren. De eerste, De Titanic, bleek een doorslaand succes. Met maar liefst acht voorstellingen en 4500 bezoekers in het voorjaar in Concordia in Haastrecht. En daarop vier uitverkochte voorstellingen in De Goudse Schouwburg. Goed voor 3200 bezoekers. De cast van De Titanic bestond uit zeventig spelers: een mix van enthousiaste en gepassioneerde toneelspelers. Spelers met meer en minder of geen toneelervaring en allen uit de regio. Verder waren er per avond zo’n veertig mensen actief achter de schermen. Die zorgden voor decor, grime, visagie, kleding, licht en geluid.

Troje is volgens Bakker en De Heij nog groter. ,,Vond je de Titanic groots? Dan heb je Troje nog niet gezien… Een ongekend spektakelstuk met grootse decors en live popmuziek”, zo promoten de twee het komende stuk.

De stichting streeft naar theatervoorstellingen met een mix tussen amateurspelers die door professionele medewerkers worden begeleid en opgeleid. Hiermee heeft de stichting een aantal doelstellingen op het oog. Bakker: ,,Ten eerste beogen we een hoge kwaliteit van uitvoeringen. Daarnaast hopen we de deelnemers een leerzaam en inhoudsvol theaterproject aan te bieden, waarmee we een stimulans geven aan de culturele ontwikkeling binnen Zuid-Holland.”Zie ook www.trojedemusical.nl


Foto: Digitaal Dagblad