Mariniers krijgen 2400 stroopwafels na grap

mainImage
Mariniers krijgen 2400 stroopwafels na grap

Het begon met een grap, maar een stroopwafelbakker uit Enschede gaat ze echt regelen: 2400 koeken voor de mariniers waarvan een deel nu oefent in Schotland en Noorwegen.

Bakker Ronald Spijk uit Enschede bakt 2400 stroopwafels voor het Korps Mariniers. De actie is een gevolg van een ludieke Twitterstrijd tussen de bakker en het korps.

Minister Bijleveld (Defensie) bezocht dinsdag de bergtraining van het Korps Mariniers in Schotland. „Hebben ze wel regenjassen”, vroeg de stroopwafelbakker uit Twente op Twitter, verwijzend naar de recente discussie over het (deels) ontbreken van adequate winterkleding voor militairen.

Het Korps Mariniers reageerde direct: wel regenjassen, maar geen stroopwafels. „Wij herhalen: géén stroopwafels. Wij zijn met 2365 mariniers in totaal.”

Bakker Spijk antwoordde en hapte toe: „Zonder stroopwafels verliezen wij de slag! Ik ga alle zeilen bijzetten en jullie van 2400 stroopwafels voorzien.”
Het korps ontvangt vrijdag de eerste stroopwafels.

Ook de gemeente Gouda reageerde op de ludieke actie. Wel jammer en wellicht een gemiste kans dat de stroopwafels niet uit Gouda komen...


Foto: Digitaal Dagblad